Antena 3 CNN Actualitate Încă unul dintre marinarii turci prinși la braconat a fost arestat

Încă unul dintre marinarii turci prinși la braconat a fost arestat

Încă unul dintre marinarii turci prinși la braconat a fost arestat
Sursa foto: foto: Pixabay.com
30 Mai 2019   •   16:17

Un al doilea marinar de pe pescadorul turcesc surprins la braconat în apele teritoriale româneşti în urma cu zece zile va fi cercetat în stare de arest preventiv, conform unei decizii a Tribunalului Constanţa, după ce o sentinţă similară i-a fost dată şi comandantului ambarcaţiunii, informează Garda de Coastă. 

Conform sursei citate, poliţiştii de frontieră, coordonaţi de Parchetul Tribunalului Constanţa, au continuat cercetările faţă de ceilalţi marinari turci, internaţi în spital, ce s-au aflat la bordul pescadorului în timpul activităţi de pescuit ilegal în Zona Economică Exclusivă a României, iar miercuri, faţă unul dintre aceştia, în vârsta de 45 de ani, s-a dispus arestarea preventiva pentru 30 de zile. 

Pe 20 mai, poliţiştii Gărzii de Coastă au identificat în Marea Neagră un pescador turcesc ce bracona în Zona Economică Exclusivă a României. 

Echipajul pescadorului, format din opt marinari, nu s-a supus somaţiilor şi a încercat fugă, fapt pentru care poliţiştii de frontieră au folosit gradual armamentul de la bordul navei, reuşind oprirea navei intruse, echipajul fiind preluat de una dintre navele Gărzii de Coastă. 

Trei marinari turci au fost atunci răniţi uşor, fiind internaţi la spital pentru îngrijiri medicale, iar pescadorul s-a scufundat.

×
Parteneri
Crimă șocantă într-un bloc din Sectorul 2 al Bucureştiului
x close