Antena 3 CNN Actualitate Beatrice Mahler, ultimele detalii despre incendiu: ”Colegii mei au văzut flacără și fum!”

Beatrice Mahler, ultimele detalii despre incendiu: ”Colegii mei au văzut flacără și fum!”

România a fost la un pas de o nouă tragedie, aseară, la Institutul Marius Nasta din Capitală, de această dată. Alerta de incendiu a mobilizat 15 autospeciale la fața locului, dar, din fericire, nimeni nu a fost rănit.

Beatrice Mahler, ultimele detalii despre incendiu: ”Colegii mei au văzut flacără și fum!”
de Laura Dinu    |    22 Feb 2021   •   09:42

Managerul institutului, Beatrice Mahler, a prezentat primele concluzii după seara trecută: 

”Starea pacienților a fost reevaluată, atât a lor cât și a pacienților din Terapie Intensivă COVID din cadrul pavilionului, astfel încât, după evaluare, 4 din pacienții din unitatea mobilă au rămas pe secția de Terapie Intensivă și trei au rămas în secție. 

Cei din Terapie Intensivă sunt ventilați non-invaziv continuu, niciunul nu este intubat, iar cei care sunt în secție în acest moment, au tot ventilație non-invazivă, dar intermitentă, cu saturații de peste 90% cu o concentrație între 10 - 14 l oxigen. 

Până în acest moment nu au venit echipele ISU. Echipamentul aparține celor de la ISU și cu siguranță vor face cercetări și vor veni cu declarații în acest sens. În acest moment sunt controalele normale de informare ale Direcției de Sănătate Publice, probabil Inspectoratul Teritorial de Muncă, dar ce este bine este că nici pacienții, nici personalul nu a fost în pericol.

Pompierul angajat, de șase luni în concediu

Pacienții din unitatea mobilă sunt îngrijiți de personalul din unitatea mobilă, un personal antrenat care are deja experiență în supravegherea pacientului cu ventilație non-invazivă, un pacient cu formă critică, un pacient la care afectarea pulmonară este de peste 70% și care este extrem de fragil și are multiple alte comorbidități. 

Unitatea mobilă a fost deschisă vineri, marea majoritate a pacienților au fost admiși în cursul acestui weekend în unitatea mobilă. Trei dintre pacienți au fost admiși din secție în cursul zilei de ieri, în unitatea mobilă. A fost închisă pentru că este normal și firesc să avem proceduri prin care să facem curățenie generală și dezinfecție terminală, infecțiile asociate asistenței medicale sunt un risc pentru pacienții de la Terapie Intensivă.

Colegii care au sunat la 112 au văzut flacără și fum. Într-adevăr, s-a stins foarte repede, nici măcat extinctorul din cadrul institutului nu a trebuit folosit. 

Există un pompier angajat la Marius Nasta, dar, de mai bine de 6 luni, este... mă rog, în concedii...

Unitatea mobilă nu a avut defecțiuni tehnice decât la nivelul liftului, unde a fost o echipă de intervenție vineri dimineața”, a povestit directorul Institutului Marius Nasta, Beatrice Mahler. 

×
Subiecte în articol: incendiu Marius Nasta Beatrice Mahler
Parteneri
Potopul din Dubai explicat de climatologi
x close