Antena 3 CNN Actualitate Incendiu puternic în Braşov. Zeci de pompieri au fost solicitaţi pentru stingerea a 150 de hectare de teren

Incendiu puternic în Braşov. Zeci de pompieri au fost solicitaţi pentru stingerea a 150 de hectare de teren

Incendiu puternic în Braşov. Zeci de pompieri au fost solicitaţi pentru stingerea a 150 de hectare de teren
Sursa foto: foto: flickr.com
03 Mai 2012   •   14:59

60 de pompieri au fost mobilizaţi pentru stingerea flăcărilor în cazul unui incendiu izbucnit în zona Babarunca din judeţul Braşov, pe un teren cu vegetaţie uscată. Incendiul a cuprins 150 de hectare de teren, în apropierea unei păduri.

Ciprian Sfreja, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Braşov, a declarat că incendiul de la Babarunca a fost una dintre cele mai grele intervenţii din ultimii ani, fiind lichidat după mai bine de 12 ore.

"Intervenţia a fost foarte dificilă deoarece s-a desfăşurat la o altitudine de peste 1.500 metri şi am fost nevoiţi să transportăm peturile cu apă şi materialele de intervenţie prin pădure, pe teren accidentat, mai bine de o oră. Am chemat personal din turele libere şi s-a lucrat pe schimburi pentru a putea asigura continuitatea intervenţiei. Am reuşit să stingem focul înainte ca pădurea din apropiere să fie cuprinsă de flăcări", a spus Sfreja.

Intervenţia a fost cu atât mai dificilă cu cât vântul puternic a înteţit focul care se întindea pe o suprafaţă atât de mare.

Pentru stingerea incendiului au intervenit 60 de pompieri de la ISU Braşov şi 20 de pădurari de la Săcele.

×
Subiecte în articol: incendiu pompieri
Parteneri
Mărturia exclusivă a celui care l-a dus pe Prințul Paul în Malta
x close