Antena 3 CNN Actualitate Incendiu putrenic la fabrica de cauciucuri de la Telechiu

Incendiu putrenic la fabrica de cauciucuri de la Telechiu

Incendiu putrenic la fabrica de cauciucuri de la Telechiu
Sursa foto: incendiu cauciucuri
06 Feb 2009   •   09:28

Un nou incendiu a izbucnit la fabrica de cauciucuri din Telechiu, la numai două săptămâni după ce mai mutle cauciucuri au ars în zonă. Flăcările au ajuns şi de această dată la peste opt metri înălţime. Se pare că focul izbucnit la jumătatea lunii ianuarie nu a fost pe deplin lichidat, şi a continuat să ardă mocnit.
Motivul a fost, potrivit pompierilor, stratul gros de pământ care înveleşte cauciucurile. Un focar ce pînă acum nu a putut fi stins după incendiul de proporţii din urmă cu două săptămâni. După intervenţia de atunci a pompierilor nisipul aruncat s-a uscat, iar vântul aprinde scântei de la cauciucurile care încă fumegă dedesubt.
Oamenii din zonă ameninţă că vor ieşi în stradă dacă fabrica experimentală nu va fi închisă. Ei spun că gradul de poluare din zonă a ajuns de nesuportat.
Garda de mediu a deschis o anchetă pentru a stabili gradul de poluare şi măsurile de protecţie care trebuie luate în zonă. La Telechiu se află singura fabrică din sud-estul Europei unde se transformă cauciucul în combustibil.
Antena 3

×
Subiecte în articol: incendiu
Parteneri
Daniel Baciu, anunț important pentru toți pensionarii din România
x close