Antena 3 CNN Actualitate Incendiul de lângă Vatra Dornei a pornit după ce s-a făcut un grătar. A afectat 30 de hectare de pădure

Incendiul de lângă Vatra Dornei a pornit după ce s-a făcut un grătar. A afectat 30 de hectare de pădure

Incendiul de lângă Vatra Dornei a pornit după ce s-a făcut un grătar. A afectat 30 de hectare de pădure
Sursa foto: Foto: INTACT Images
01 Mai 2012   •   11:53

Incendiul care a izbucnit duminică şi a afectat 30 de hectare de teren forestier pe muntele Bârnărel din zona Vatra Dornei a fost stins, luni seară, informează Mediafax. Zona este în continuare supravegheată de angajaţi ai Direcţiei Silvice, astfel încât să nu reizbucnească eventuale focare.
   
Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Suceava, Alin Găleată, a declarat că echipajele de pompieri au stins incendiul  izbucnit duminică în zona Vatra Dornei, care a afectat 30 de hectare de teren forestier.
   
Luni seară, la ora 21.30, pompierii s-au retras, dar zona este în continuare supravegheată de lucrători ai Direcţiei Silvice.
   
"Pentru mai multă siguranţă, lucrători ai Direcţiei Silvice au rămas în zonă pentru supraveghere, să nu reizbucnească un eventual focar ascuns", a spus Găleată.
   
În acest caz, cercetările sunt continuate de Poliţie, în condiţiile în care incendiul a izbucnit după ce un localnic a făcut foc pentru un grătar.
   
Astfel, un bărbat în vârstă de 40 de ani, din municipiul Vatra Dornei, este cercetat pentru distrugere din culpă, el recunoscând că a făcut un grătar de la care a pornit incendiul.
   
Locul în care s-a produs incendiul este în pantă, într-o zonă greu accesibilă, pe un teren care aparţine de Ocolul Silvic Dorna, iar focul s-a extins spre vegetaţia forestieră, aproximativ 400 de oameni, pompieri, silvicultori, militari, angajaţi ai serviciilor voluntare pentru situaţii de urgenţă intervenind pentru stingerea incendiului.
   
Incendiul a fost izolat duminică noapte, în jurul orei 01.00, dar sute de pompieri şi silvicultori au intervenit până luni seară pentru a lichida ultimele focare.

×
Parteneri
Data la care vom călători fără vize în America
x close