Antena 3 CNN Actualitate Începând de vineri, apelurile de pe mobil la 112 vor putea fi localizate

Începând de vineri, apelurile de pe mobil la 112 vor putea fi localizate

Începând de vineri, apelurile de pe mobil la 112 vor putea fi localizate
21 Noi 2008   •   10:40

Începând de vineri, localizarea apelantului, care sună la numărul unic pentru urgenţe 112, va fi disponibilă în toate centrele de preluare a apelurilor şi în dispeceratele agenţiilor de intervenţie din toată ţara. Potrivit prevederilor legale, localizarea terminalelor mobile se va face numai pe durata apelului la numărul unic de urgenţă 112 şi are drept scop reducerea timpului de intervenţie a echipajelor la urgenţele semnalate.
?Serviciul de Telecomunicaţii Speciale, în calitate de administrator şi operator al Sistemului Naţional Unic pentru Apeluri de Urgenţă, a îndeplinit toate măsurile stabilite prin planurile de acţiuni vizând implementarea facilităţii de localizare a apelantului care sună la numărul unic 112 din reţelele de telefonie mobilă?, a arătat col. Fulea, purtătorul de cuvânt al STS
Potrivit STS, soluţia de localizare adoptată şi, prin aceasta, Sistemul Naţional pentru Apeluri de Urgenţă din România sunt printre cele mai moderne din Europa, respectând toate standardele comunitare în domeniu.
Agerpres

×
Parteneri
Cutremur în România, în această seară, în zona seismică Vrancea
x close