Antena 3 CNN Actualitate Începe vânătoarea de la Balc. Vor doborî Ţiriac şi invitaţii recordul de mistreţi ucişi?

Începe vânătoarea de la Balc. Vor doborî Ţiriac şi invitaţii recordul de mistreţi ucişi?

30 de oameni de afaceri şi politicieni din ţară şi străinătate vor ajunge vineri pe domeniul Balc. Ei vor participa, până duminică, la tradiţionala vânătoare de mistreţi organizată de omul de afaceri Ion Ţiriac.

Începe vânătoarea de la Balc. Vor doborî Ţiriac şi invitaţii recordul de mistreţi ucişi?
de Redacția Antena 3 CNN    |    08 Ian 2010   •   09:52

Cea mai controversată partidă de vânatoare a fost cea din 2005, când participanţii au împuşcat 185 de mistreţi, adică o treime din fondul domeniului.

Ion Ţiriac a investit în fostul conac de vânătoare din Bihor al familiei Ceauşescu peste un milion de euro. Domeniul este protejat cu gard electrificat, iar paza este strictă.

Prima partidă de vânătoare a avut loc la Balc în 2005. Şi tot atunci s-a iscat şi un scandal media, după ce s-a aflat că 185 de porci mistreţi, din fondul privat de vânătoare, au fost omorâţi.

Fostul premier Adrian Năstase a fost "încoronat" cel mai bun vânător după ce împuşcat, singur, 24 de exemplare.

În 2006, VIP-urile invitate au împuşcat 200 de mistreţi, iar în 2007 vânătoarea de la Balc a reunit oameni de afaceri români şi străini, precum şi numeroşi politicieni. Numărul mistreţilor ucişi a trecut de 180.

Şi în 2008, partida de vânătoare a fost programată la început de an. În 12 şi 13 ianuarie, la conacul din Balc au sosit in secret zeci de jeepuri care transportau personalităţi din întreaga Europă. Neoficial s-a confirmat participarea lui Wolfgang Porsche si a printului Dimitrie Sturdza, apropiat al familiei Tiriac si nelipsit de la toate partidele de vânătoare din Balc.

Anul trecut a avut loc cea mai de succes partidă, cei 25 de invitaţi reuşind să omoare nu mai puţin de 208 mistreţi. Partida de vânătoare era însă să se transforme într-o tragedie. Un avion ce aparţinea omului de afaceri Ion Ţiriac, a ratat aterizarea pe Aeroportul Oradea şi a ieşit de pe pistă, din cauza ceţii. Un şanţ a reuşit să oprească avionul, după ce a rupt trenul de aterizare. La bordul aparatului de zbor se aflau 10 persoane, printre care şi Ion Ion Ţiriac. Nimeni nu a fost rănit în incident.

An de an, carnea de vânat este donată localnicilor, caselor de copii şi căminelor de bătrâni, iar peste 200 de localnici angajaţi ca gonaci, bucătari şi personal de serviciu au grijă ca totul să fie gata pregătit pentru oaspeţii lui Ion Ţiriac.

REZULTATELE PARTIDELOR DE VÂNĂTOARE

2005 - 33 de invitaţi - 185 de mistreţi ucişi

2006 - 28 de invitaţi - 201 mistreţi ucişi

2007 - 30 de invitaţi - 180 de mistreţi ucişi

2008 - 26 de invitaţi - 150 de mistreţi ucişi

2009 - 25 de invitaţi - 208 mistreţi ucişi

Ca în fiecare an, lista invitaţilor conţine nume sonore din diverse domenii. Printre aceştia se numără Wolfgang Porsche (proprietarul concernului Porsche), foştii mari tenismeni Boris Becker sau Goran Ivanisevic, prinţul Dimitrie Sturdza şi Elan Schwartzenberg. Oaspeţii vor fi cazaţi în cabana de pe domeniul Balc, respectiv în hotelurile de lux din apropierea oraşului Oradea.

Invitaţi la partida de vânătoare din 2010

- Wolfgang Porsche (proprietarul concernului Porsche)

- Klaus Mangold (fost preşedinte la DaimlerChrysler)

- Franz Josef Rauch (acţionarul companiei de băuturi răcoritoare Rauch),

- Boris Becker

- Goran Ivanisevic

- prinţul Dimitrie Sturdza

- Elan Schwartzenberg

Anna Lesko şi Lavinia Pârva îi vor încânta pe oaspeţi

Milionarii invitaţi la partida de vânătoare vor avea parte şi de un program artistic. Vineri seară le va cânta Lavinia Pârva (ex-Spicy), urmând ca sâmbătă să urce pe scenă Anna Lesko. Pentru prestaţiile lor, în presă se zvoneşte că cele două cântăreţe vor primi 1.200, respectiv 3.000 de euro.

În 2009, Anamaria Ferentz a fost cea care le-a cântat oaspeţilor, pentru 1.400 de euro.

Iată câteva imagini de la partida de vânătoare organizată în 2007, realizate de Intact Images

Ion Ţiriac discută cu un invitat despre trofeele vânate pe domeniul de la Balc, judeţul Bihor

Cele mai valoroase exemplare de porci mistreţi vânaţi sunt aşezate pe platoul din faţa castelului pentru "tabloul" final

Porcilor mistreţi vânaţi li se recoltează probe de sânge pentru analize, înainte de a fi tranşaţi

Un porc mistreţ împuşcat de vânători este cântărit înainte de a fi tranşat

Ion Ţiriac le explică invitaţilor la vânătoarea organizată pe domeniul de la Balc regulile ce trebuie respectate

×
Subiecte în articol: Ion Tiriac vanatoare Balc
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close