Antena 3 Actualitate Închisoare pentru patronii care nu-și respectă angajații

Închisoare pentru patronii care nu-și respectă angajații

24 Aug 2016   •   14:12
Închisoare pentru patronii care nu-și respectă angajații
Sursa foto: foto: pixabay.com

Ministerul Finantelor vrea ca patronii care nu platesc la timp impozitele si contributiile cu retinere la sursa pentru angajatii lor sa fie urmariti penal si chiar sa riste puscaria, potrivit Profit.ro.

Initial, legea privind combaterea evaziunii (241/2005) prevedea ca este infractiune si se pedepseste cu inchisoare de la unul la 6 ani retinerea si nevarsarea, cu intentie, in cel mult 30 de zile de la scadenta, a sumelor reprezentand impozite sau contributii cu retinere la sursa.

Anul trecut, prevederea a fost declarata neconstitutionala si eliminata, pentru ca legea nu definea notiunea de "impozite sau contributii cu retinere la sursa". Acum insa notiunea este definita in Codul Fiscal intrat in vigoare la 1 ianuarie 2016.

Astfel, Ministerul Finantelor vrea sa modifice iarasi legea pentru ca neplata impozitelor si contributiilor cu retinere la sursa sa fie din nou infractiune, potrivit unor surse din institutie citate de Profit.ro.

In primul semestru, veniturile din contributii la bugetul de pensii au scazut cu circa 1 miliard lei fata de acelasi interval al anului trecut. In schimb, impozitul pe venit si celelalte contributii de asigurari au avut chiar usoare majorari.

×

Ştirile Antena 3 sunt şi pe Facebook sau pe Google News

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

Parteneri
x close