Antena 3 CNN Actualitate Incredibil. Pompierii vor să închidă Arena Naţională, după ce au descoperit nereguli grave

Incredibil. Pompierii vor să închidă Arena Naţională, după ce au descoperit nereguli grave

Incredibil. Pompierii vor să închidă Arena Naţională, după ce au descoperit nereguli grave
Sursa foto: sursa: wikipedia.org
03 Noi 2015   •   23:46

Stadionul National Arena nu are autorizatie de functionare din partea Pompierilor, care ameninta ca vor interzice dreptul de utilizare in urmatoarea perioada, scrie ziare.com.

Principala problema este acoperisul de peste 30 de milioane de euro, a carui membrana este confectionata dintr-un material periculos, potrivit editiei tiparite a cotidianului Gazeta Sporturilor de miercuri.

Reprezentantii Pompierilor spun ca National Arena functioneaza de 5 ani fara autorizatie si ameninta ca vor trece la fapte.

"National Arena nu are autorizatie. Il inchidem in 30 de zile", au spus reprezentantii Pompierilor potrivit sursei citate.

Pe de alta parte, reprezentantii Primariei Capitalei se apara si spun ca National Arena sta foarte bine cand vine vorba despre evacuare. 55 de mii de oameni pot parasi stadionul in doar 6 minute si 36 de minute, in cazul unui incident.

"Daca se inchide National Arena, se poate inchide tot in Romania!", au reactionat cei de la Primaria Capitalei.

Tot marti, in cadrul unui interviu acordat Ziare.com, fostul presedinte al Ligii Profesioniste de Fotbal, Dumitru Dragomir, atragea atentia asupra unei alte probleme de la National Arena.

Accesul dinspre parcarea subterana catre stadion se poate face doar cu ajutorul liftului, constructorul omitand sa includa si scari in proiect.

Astfel, in cazul unui incendiu in parcare, ce ar duce si la afectarea retelei electrice, masinile s-ar face scrum, oamenii ar ramane blocati in parcare, iar pompierii nu ar putea interveni.

"Tragedia va fi pe Arena Nationala, unde nu exista scari de acces de la subsol. Unde in lume s-a mai pomenit asa ceva? Sa faci stadion, dar sa nu pui scari de la subsol, sa fie doar lifturi? Asta le intrece pe toate, pe cuvantul meu! Daca ia foc o masina, sa vedeti aici nenorocire...", a spus Dragomir pentru Ziare.com.

Inaugurat in 2011, National Arena a costat peste 230 de milioane de euro.


×
Subiecte în articol: National Arena
Parteneri
Schema mafiei din România. Susţinere de la nivel înalt
x close