x close

Incredibil. Ţara care va avantaja Volkswagen după scandalul emisiilor

de D.G.    |    30 Sep 2015   •   11:02
Incredibil. Ţara care va avantaja Volkswagen după scandalul emisiilor
Autoritățile chineze au decis să reducă la jumătate taxele de vânzări pentru mașinile mici în ideea de a stimula vânzările pe cea mai mare piață auto din lume, analiști estimând că de această măsură va beneficia inclusiv Volkswagen AG, companie implicată într-un scandal de manipulare a testelor de poluare, transmite Reuters, preluat de Agerpres. 
Reducerea taxei de vânzări pentru mașinile cu un motor mai mic de 1,6 litri intră în vigoare la 1 octombrie și se va prelungi până la finele lui 2016. Automobilele din acest segment reprezintă aproximativ 70% din vânzările totale de automobile din China, iar Volkswagen produce cinci din cele mai bine vândute 10 modele din această categorie.

Reducerea taxei de vânzări, anunțată de Cabinetul de la Beijing marți seară, a dus la creșterea acțiunilor producătorilor chinezi de automobile precum Great Wall Motor, ale cărui acțiuni au crescut cu 8,7%, BYD, BAIC Motor și SAIC Motor.

Analiștii sunt de părere că reducerea taxei de vânzări, o repetare a unor măsuri adoptate după criza globală din 2008, nu va duce la o relansare la nivelul întregii piețe auto, dar ar putea impulsiona totuși vânzările. Yale Zhang, analist la firma de consultanță Automotive Foresight, susține că reducerea taxei de vânzări ar putea duce la vânzări suplimentare de aproximativ 100.000 de vehicule pe an până la finele anului. 'Mă aștept la vânzări suplimentare de 300.000 până la 500.000 de unități pentru ultimele trei luni ale anului', a spus Yale Zhang. Aproximativ 1,7 milioane autoturisme au fost vândute în China în luna august.

Potrivit datelor Automotive Foresight, cele mai bine vândute modele cu un motor mai mic de 1,6 litri de pe piața chineză sunt Wulin Hongguang MPV, VW New Lavida, H6, VW Jetta, VW New Santana, VW Sagitar, Tiguan, Hyundai Elantra și Toyota Corolla. 'Toate aceste modele vor beneficia de pe urma reducerii taxei de vânzări', a apreciat Yale Zhang.

Pentru Volkswagen această reducere de taxe reprezintă o gură de oxigen într-un moment în care constructorul german este implicat într-un scandal de amploare legat de manipularea testelor de poluare în SUA. În ultimii ani, piața chineză a fost responsabilă pentru mai mult de jumătate din profiturile VW. În acest an, însă, încetinirea pieței chineze a obligat Volkswagen să reducă producția, salariile și alte costuri.

Vânzările de autoturisme pe piața chineză, cea mai mare piață din lume începând din 2009, au stagnat în primele opt luni ale acestui an comparativ cu perioada similară a anului trecut și ar putea să se contracte pe ansamblul acestui an comparativ cu 2014, ceea ce ar fi o premieră în ultimii 20 de ani.

Parteneri
Parteneri
sati