Antena 3 CNN Actualitate Inedit Cel mai vechi târg de Crăciun din lume, vizitat de europarlamentarii români la Strasbourg | Gheorghe Falcă, politicianul cu soție vânător, a dus acasă un vârf de brad

Cel mai vechi târg de Crăciun din lume, vizitat de europarlamentarii români la Strasbourg | Gheorghe Falcă, politicianul cu soție vânător, a dus acasă un vârf de brad

Eurodeputatul Gheorghe Falcă a fost invitat de Sabina Iosub, realizator Antena 3 CNN, să viziteze Târgul de Crăciun de la Strasbourg.

de Redacția Antena 3 CNN    |    25 Dec 2023   •   20:25

Târgul de Crăciun din Strasbourg a avut loc prima dată în 1570 și este cel mai vechi târg de acest gen din lume.

"Eu sunt născut la Brad, în județul Hunedoara, unde întotdeauna era zăpadă în fiecare iarnă și sunt un om care fac și sporturi de iarnă, pentru că am fost educat acolo.

Bradul meu este deja făcut. Cel mult, trebuie să cumpăr un vârf de brad. Soția și fiica deja au muncit la brad, pentru că deja avem invitații pentru seara de Crăciun. Este o tradiție la noi să vină prietenii și finii noștri. Și așteptăm colindătorii. La noi sunt programați cam din 45 în 45 de minute colindători, coruri mari.

Gheorghe Falcă: "Soția nu-mi dă voie să am idei în legătură cu bradul de Crăciun"

Eu, soția și fiica ne punem împreună cu oamenii și colindăm (...) Acum mă uit la merele acelea: dacă vă aduceți aminte de la bunici, pentru că nu erau globuri, (pe atunci) întotdeauna stăteau merele în pom. Deci, cei care avem bunici la munte, știm că așa arătau globurile înainte", povestește Gheorghe Falcă.

Legat de bradul de Crăciun, conducerea operațiunilor revine soției și fiicei, dezvăluie europarlamentarul.

"Soția nici nu-mi de voie să am idei și îmi spune: așa vom ornamenta acest brad, anul acesta. Eu doar sprijin acțiunea familiei. Deci, sunt un inginer constructor foarte ascultător de o soție arhitect și de o fiică ce își dorește, la rândul ei, să devină arhitect", a mărturisit el.

Gheorghe Falcă: "Schiez de mic. În politică, este mult mai greu să îți menții echilibrul decât pe schiuri. Am o soție vânător"

Falcă schiază din copilărie și este un politician experimentat. El spune că e mai greu să-ți menții echilibrul în politică, decât pe schiuri.

"În clasa a 6-a am primit, de la dl. profesor Almășan, schiuri și de atunci schiez. În ultimii 10 ani n-am prea căzut ... (Echilibristica) e mai grea în politică. Pe  schiuri e mult mai ușor să înveți și mult mai ușor să-ți menții echilibrul, pentru că depinzi de tine și știi cât să forțezi lucrurile. În politică este mult mai greu (...) Soția mea este vânător, iar anul acesta chiar și-a făcut singură un cadou: o pușcă", a continuat Gheorghe Falcă șirul amintirilor. 

Însoțit de realizatoarea Sabina Iosub în magazinul cu ornamente de Crăciun din Strasbourg, Falcă s-a oprit, în cele din urmă, asupra unui vârf de brad roșu, cu o față zâmbitoare la bază, aparent fără a fi deranjat de conotația electorală a culorii lui Moș Crăciun.

"E o culoare pe care trebuie să o apreciem. Ducem un zâmbet acasă și se vor bucura și soția, și fiica", a estimat el.

Europarlamentarul a fost sfătuit de Sabina Iosub să nu stea în bătaia puștii soției, dacă se va dovedi că vârful de brad nu a fost o alegere fericită.

×
Parteneri
Ministrul Mediului explicaţii cu privire la praful saharian
x close