Antena 3 CNN Actualitate Inedit Astronomul Adrian Şonka explică la se poate folosi apa găsită pe Lună

Astronomul Adrian Şonka explică la se poate folosi apa găsită pe Lună

Experţii NASA sunt tot mai convinşi că există apă pe Lună. Oamenii de ştiinţă susţin că "asperitatea" suprafeţei Lunii reprezintă locul perfect unde se poate depozita gheaţă. "Noi nu o căutăm pentru că nu mai avem ce să bem, ci pentru că se poate folosi la combustibili de rachetă", a spus astronomul Adrian Şonka.

Astronomul Adrian Şonka explică la se poate folosi apa găsită pe Lună
Sursa foto: Antena 3
de Iulia Gorgorin    |    09 Aug 2021   •   14:10

Astronomul Adrian Şonka a vorbit, luni, în exclusivitate la Antena 3, despre ce ar înseamna acest lucru pentru omenire, dacă se confirmă rezultatul acestui studiu, respectiv existenţa unor gheţari pe Lună. 

Adrian Şonka explică de ce toată omenirea caută apă pe Lună

Astronomul român a spus că prezenţa apei pe Lună ajută la combustibilii pentru rachete.

"Pot să vă spun că ştim cu exactitate, că există apă pe Lună şi ştim de vreo 20 de ani. Ce este nou este faptul că am găsit apă, acolo unde este soare. Principalul inamic al apei de pe Lună este soarele.

Atunci când răsare soarele pe Lună se face cald şi pentru că nu există atmosferă, apa se evaporă instantaneu. Am căutat apă pe Lună, acolo unde nu este niciodată zi şi anume la poli. Şi am găsit cantităţi mari de apă îngheţată, murdară, amestecată cu praf şi cu roci ,dar le-am găsit şi sunt undeva la polii Lunii.

Însă, mai nou am găsit că există apă şi acolo unde este soare. Din păcate, apa asta este prinsă în roci. Imaginaţi-vă că dacă vreţi să mergeţi pe Lună să beţi apă, trebuie să luaţi rocile, să le topiţi, să le fierbeţi şi de acolo să extrageţi vaporii de apă. Din păcate, apa asta este prinsă în roci. Imaginaţi-vă că dacă vreţi să mergeţi pe Lună să beţi apă, trebuie să luaţi rocile, să le topiţi, să le fierbeţi şi de acolo să extrageţi vaporii de apă. E îmbucurător că pe Lună găsim apă.

"Noi nu o căutăm pentru că nu mai avem ce să bem, ci pentru că se poate folosi la combustibili de rachetă"

Şi dacă vrem să lansăm de pe Lună rachete până pe Marte, de exemplu, că e mai uşor, că e Luna mai mică şi gravitaţia mai slabă, e bine să avem combustibilul acolo de unde lansăm rachetele. Apa o să fie de mare ajutor. Şi India a căutat şi a găsit apă pe Lună. Şi Japonia a avut sondă spaţială şi americanii au. Deci practic, aproape toată omenirea caută apă pe Lună", a explicat Adrian Şonka.

×
Subiecte în articol: Adrian Sonka astronom astronomie NASA rachete
Parteneri
Cât costă coșul de cumpărături cu două săptămâni înainte de Paște
x close