Antena 3 CNN Actualitate Inedit Cum i-a învins armata Disney pe nazişti în timpul celui De-al Doilea Război Mondial

Cum i-a învins armata Disney pe nazişti în timpul celui De-al Doilea Război Mondial

Cum i-a învins armata Disney pe nazişti în timpul celui De-al Doilea Război Mondial
13 Ian 2017   •   17:22

În perioada celui de-al Doilea Război Mondial, Mickey Mouse și Donald nu au mai fost doar personaje animate Disney care îi distrează atât pe cei tineri și pe cei maturi cu suflet de copil. Printr-un contract cu guvernul american, personajele create de Walt Disney s-au înrolat într-o misiune de mare importanță națională – susținerea frontului național și a armatei americane în fața aliaților Axei.

Războiul nu este un timp pentru relaxare și nici afirmare economică. Piețele se închid, sunt orientate spre producția națională, schimburile externe se rarefiază și sunt căutate parteneriate, mai degrabă, cu prieteni. În susținerea operațiunilor armate din cel de-al Doilea Război Mondial a fost nevoie de mai mult decât reorientarea economiei și industriei spre satisfacerea nevoilor militare. Frontul național trebuia menținut activ, implicat și entuziast. Deprimarea națiunii nu putea fi decât o tragedie și în niciun caz o opțiune. Iar cum prevenirea este mai sigură decât tratamentul, administrația americană a recurs la toate resursele de care dispunea pentru susținerea efortului de război și mobilizarea morală a fiecărui spirit cetățenesc.

Walt Disney a înțeles aceste noi realități și s-a conformat. În perioada 1942-1945 a colaborat îndeaproape cu Departamentul de Apărare și a pus întreaga sa ”armată” de desene animate în slujba guvernului american pentru susținerea războiului. Disney a produs filme de propagandă de război oferind educația esențială pentru fiecare femeie sau bărbat din toate sectoarele serviciilor armate.

Continuarea, pe historia.ro.

×
Subiecte în articol: Disney Al Doilea Război Mondial
Parteneri
Firea și Burduja sunt noii candidați la Primăria Capitalei
x close