Antena 3 CNN Actualitate Inedit "La fiecare 1,5 metri primeam un semnal" | Descoperire impresionantă făcută cu un detector de metale, pe un câmp pentru morcovi

"La fiecare 1,5 metri primeam un semnal" | Descoperire impresionantă făcută cu un detector de metale, pe un câmp pentru morcovi

Un bărbat a făcut o descoperire impresionantă într-o grădină cu morcovi. "La fiecare 1,5 metri primeam un semnal. Nu mă puteam mișca, erau lucruri peste tot", a declarat el.

"La fiecare 1,5 metri primeam un semnal" | Descoperire impresionantă făcută cu un detector de metale, pe un câmp pentru morcovi
Sursa foto: Alan Baxter
de Redacția Antena 3 CNN    |    10 Apr 2024   •   18:20

Alan Baxter, un căutător de comori pasionat, a văzut o oportunitate odată cu sosirea recoltei de morcovi.

Fermierul care lucra terenurile respective a folosit un plug care i-a permis lui Baxter să-și apropie detectorul de sol. Acest lucru a dus la o serie uimitoare de descoperiri.

"La fiecare 1,5 metri primeam un semnal. Nu mă puteam mișca, erau lucruri peste tot. Nu am vrut să mă duc acasă", a declarat Baxter pentru BBC.

A găsit un tezaur de monede datând din timpul domniei regelui scoțian James al III-lea din secolul al XV-lea. Acest tezaur este considerat extrem de rar.

Printre cele 52 de monede descoperite se numără piese din cupru, păstrate într-o stare excelentă.

Baxter a descris sentimentul de a ține în mână aceste monede vechi de peste 500 de ani ca fiind "extraordinar".

"Să ții în mână ceva vechi de sute de ani pentru prima dată este extraordinar", a spus el.

Acest tezaur de monede James al III-lea este primul de acest gen descoperit în Scoția după mai bine de un secol.

În Scoția, detectorii de metale trebuie să obțină permisiunea proprietarilor de terenuri pentru a căuta și orice descoperire importantă trebuie raportată și predată autorităților competente.

Descoperirile de această natură sunt adesea recunoscute și compensațiile sunt acordate conform legilor.

×
Parteneri
Datoria neştiută de 7.200 lei pe care fiecare român o are
x close