Antena 3 CNN Actualitate Inedit Descoperire incredibilă făcută de un brașovean într-un dulap vechi. Este o adevărată comoară!

Descoperire incredibilă făcută de un brașovean într-un dulap vechi. Este o adevărată comoară!

Descoperire incredibilă făcută de un brașovean într-un dulap vechi. Este o adevărată comoară!
Sursa foto: Foto: Pixabay.com
07 Mar 2019   •   12:48

Un braşovean şi un iranian au găsit, ascuns într-un dulap de epocă şi neatins de 80 de ani, dosarul pe care mareşalul Ion Antonescu l-a trimis cu armata la Moscova ca să revendice tezaurul României, scrie Libertatea.

Cele 200 de pagini originale, plus un paşaport, au fost găsite în fundul dublu al unui dulap vechi, cu vitrine. Mobila fusese recondiţionată de un iranian stabilit în România şi vândută lui Attila Szocs, un maghiar din Braşov. Cei doi au descoperit documentele originale şi ele au ajuns, în copie, la BNR. Dosarul întocmit la cererea mareşalului Ion Antonescu în 1941 conţine o evidenţă a Tezaurului României evacuat în 1916-1917 la Moscova, plus alte valori, care apar în premieră.

De fapt, nimeni nu a ştiut până azi că, încrezător în faptul că nemţii şi românii vor cuceri Moscova, Antonescu pregătise aceste 200 de pagini prin care revendica tezaurul, notează sursa citată.

„E vorba de un dosar pe care mareşalul Ion Antonescu l-a trimis, când armata română avansa, alături de nemţi, în 1941, spre Moscova. Bucureştiul anticipa că nemţii vor cuceri Moscova, iar Guvernul dorea să ia tezaurul înapoi de la ruşi“, explică o persoană de la BNR, într-o declaraţie neoficială.

×
Subiecte în articol: descoperire incredibila comoara dulap
Parteneri
Sondajul care cutremură scena politică. Se schimbă tot
x close