Antena 3 CNN Actualitate Inedit Fiul lui Kim Jong-nam a reapărut într-o înregistrare video misterioasă. Ce a dezvăluit nepotul liderului de la Phenian

Fiul lui Kim Jong-nam a reapărut într-o înregistrare video misterioasă. Ce a dezvăluit nepotul liderului de la Phenian

Fiul lui Kim Jong-nam a reapărut într-o înregistrare video misterioasă. Ce a dezvăluit nepotul liderului de la Phenian
09 Mar 2017   •   09:30

Fiul fratelui vitreg al liderului nord-coreean Kim Jong-un, Kim Jong-nam (asasinat în februarie în Malaezia, n.r.), a difuzat o înregistrare video pe internet în care declară că doreşte ca situaţia sa să se îmbunătăţească în curând, a informat miercuri serviciul de informaţii sud-coreean, citat de presa internațională și Agerpres.

'Numele meu este Kim Ham-sol, sunt din Coreea de Nord. Fac parte din familia Kim şi acesta este paşaportul meu', spune tânărul în limba engleză, într-o înregistrare de circa 40 de secunde, datată 7 martie şi postată pe platforma Youtube. 

Un purtător de cuvânt al Serviciului Naţional de Informaţii din Coreea de Sud (NIS) a confirmat că este într-adevăr vorba despre fiul lui Kim Jong-nam şi este de părere că tot el este cel care a postat imaginile online. Totuşi, pagina din paşaportul pe care tânărul Kim - despre care se crede că are 21 de ani - o prezintă şi care i-ar confirma identitatea este blurată. 

'Tatăl meu a fost asasinat în urmă cu câteva zile. Acum mă aflu cu sora mea şi cu mama şi suntem foarte recunoscători lui (...)', continuă Kim, ale cărui cuvinte de mulţumire sunt bruiate preţ de câteva secunde. (...) şi aşteptăm ca toată această situaţie să se îmbunătăţească în curând', se mai poate auzi spunând tânărul care a studiat în Bosnia-Herţegovina şi la Paris. 

Înregistrarea a fost postată pe un canal numit Cheollima Civil Defense (CCD), un grup misterios care dă asigurări pe pagina sa web că a răspuns unui apel de urgenţă al 'supravieţuitorilor familiei Kim'. Cei trei membri ai familiei au fost 'transportaţi într-un loc sigur', a anunţat CCD, care precizează că acesta 'va fi primul şi ultimul comunicat pe această temă' şi că 'locul în care se află această familie nu va fi dezvăluit'. CCD îşi exprimă recunoştinţa pentru 'asistenţa umanitară de urgenţă' pentru familia Kim oferită de guvernele Olandei - mai exact de către A.J.A. Embrechts, ambasadorul Olandei în peninsulă - Chinei, Statelor Unite şi 'un al patrulea guvern care nu va fi menţionat'. 

Cele trei persoane la care face referire CCD sunt Kim Han-sol, sora sa Sol-hui, în vârstă de 18 ani, şi mama celor doi, a doua soţie a lui Kim Jong-nam, Lee Hye-kyong. Cei trei locuiau în Macao. 

Kim Jong-nam a murit la 13 februarie la scurt timp după ce două femei asiatice l-au stropit pe faţă cu o substanţă despre care s-a aflat mai târziu că este puternicul agent neurotoxic VX. Atacul a avut loc pe aeroportul din Kuala Lumpur. Autorităţile malaeziene suspectează că cel puţin opt cetăţeni de naţionalitate nord-coreeană, printre care şi numărul doi din ambasada nord-coreeană la Kuala Lumpur, au legătură cu asasinatul, în timp ce Phenianul neagă orice implicare şi susţine că totul nu este decât o fabulaţie. 

×
Subiecte în articol: Coreea de Nord
Parteneri
Marcel Ciolacu dă asigurări: Sunt bani de salarii si pensii
x close