Antena 3 CNN Actualitate Inedit "Vom fi asemeni lui Dumnezeu" | În mai puțin de un sfert de veac, oamenii vor fi nemuritori, susține un cunoscut informatician

"Vom fi asemeni lui Dumnezeu" | În mai puțin de un sfert de veac, oamenii vor fi nemuritori, susține un cunoscut informatician

Un informatician preocupat de viitorologie a elaborat un calendar conform căruia, într-o perioadă apropiată, oamenii vor atinge nemurirea.

"Vom fi asemeni lui Dumnezeu" | În mai puțin de un sfert de veac, oamenii vor fi nemuritori, susține un cunoscut informatician
Sursa foto: pixabay
de Redacția Antena 3 CNN    |    22 Mar 2023   •   18:13

Se va întâmpla cu ajutorul Inteligenței Artificiale, estimează Ray Kurzweil, citat de publicația IFL Science.

Kurzweil anticipa în anul 2017 că anul 2029 va fi "momentul în care o Inteligență Artificială va trece un test Turing valid și, prin urmare, va atinge niveluri umane" ale intelectului.

El a făcut apel la conceptul de "singularitate", care ar presupune conectarea minților umane cu Inteligența Artificială și multiplicarea "de un miliard de ori" a puterii intelectului uman.

"Am stabilit anul 2045 pentru 'Singularitate', care este momentul în care se va multiplica inteligența eficientă de un miliard de ori prin fuziunea cu inteligența pe care am creat-o", susține Kurzweil.

Citește șiAlarmă pentru umanitate: "Vreau să fiu viu!" declară sistemul de Inteligență Artificială finanțat de Microsoft

"Singularitatea nu este ceva de temut, ci este ceva care îi va îmbunătăți pe oameni, făcându-i, în cele din urmă, 'asemeni lui Dumnezeu'. Vom fi mai amuzanți. Vom fi mai sexy. Vom fi mai buni în exprimarea sentimentelor de iubire. Dacă vreau să accesez 10.000 de computere în două secunde, pot face asta fără fir iar 'puterea mea de calcul' se multiplică de zece mii de ori. Asta vom face cu neocortexul nostru", a anticipat el.

Un rol esențial în acest proces care-i va apropia pe oameni de nemurire va reveni nanoboților - roboți care circulă prin corpul uman și-i vindecă afecțiunile sau îi ameliorează comunicarea cu creierul, arată Kurzweil.

Informaticianul consideră că, până în anul 2030, oamenii își vor putea crește speranța de viață umană "cu mai mult de un an în fiecare an", pe seama nanoboților din fluxul sangvin, care fac 'reparații' și conectează creierul uman la baze de date.

Ray Kurzweil a făcut în trecut predicții despre tehnologie și a prezis corect în 1990 că un computer va învinge campionii mondiali la șah până în anul 2000.

El a anticipat, de asemenea, creșterea numărului de computere portabile și de telefoane inteligente, expansiunea tehnologiei fără fir și "explozia" Internetului.

S-a întâmplat ca predicțiile sale să mai dea greș, notează IFL Science. Astfel, Kurzweil s-a înșelat când a anticipat că mașinile cu conducere autonomă vor fi folosite până în 2009.

×
Parteneri
România, sub asaltul valului de praf saharian
x close