Antena 3 CNN Actualitate Inedit O firmă IT şi-a testat angajaţii cu subiectele de la BAC și a aflat un adevăr dureros. „Nu ştiu dacă aş fi luat 5"

O firmă IT şi-a testat angajaţii cu subiectele de la BAC și a aflat un adevăr dureros. „Nu ştiu dacă aş fi luat 5"

O firmă IT şi-a testat angajaţii cu subiectele de la BAC și a aflat un adevăr dureros. „Nu ştiu dacă aş fi luat 5"
Sursa foto: Foto: pixabay.com
01 Iul 2017   •   21:35

BACALAUREAT 2017. Experiment inedit la o firmă de IT din România. Conducerea companiei a rugat mai mulți programatori să dea BACALAUREATUL la informatică cu subiectele de anul acesta. A vrut astfel să compare materia predată la liceu cu ce se cere pe piața muncii și să pornească o dezbatere publică pentru îmbunătățirea învățământului IT din România, scrie digi24.ro.

De îndată ce subiectele la BACALAUREAT 2017 au apărut pe site-ul Ministerului Educației, conducerea firmei i-a invitat pe informaticieni în sala de ședintă. I-a pus să-şi lase telefoanele la intrare ... și să dea examen. Cei care-au participat la experiment au lucrat la proiecte pentru Agenția Spațială Europeană și pentru companii importante din străinătate, dar notele obținute dacă ar fi dat BACALAUREAT-ul din nou au fost între 5 şi 8,50.

 „Nu ştiu dacă aş fi luat un 5. Şi nu ştiu cât contează experienţa respectivă, pentru că subiecte nu văd să aibă aplicabilitate în job-ul meu zilnic”, spune Vlad Ștefănescu, programator.

Conducerea companiei atrage atenţia sistemul educațional ar putea fi îmbunătățit pentru a face faţă cerinţelor actuale de pe piaţa muncii.

×
Parteneri
Primul sondaj după ce Firea a intrat în cursa pentru Primăria Capitalei
x close