Antena 3 CNN Actualitate Inedit Povestea tristă de viață a sopranei cu voce de aur de la metrou! Emily provine din Republica Moldova și a fost dată spre adopție la vârsta de doi ani

Povestea tristă de viață a sopranei cu voce de aur de la metrou! Emily provine din Republica Moldova și a fost dată spre adopție la vârsta de doi ani

Povestea tristă de viață a sopranei cu voce de aur de la metrou! Emily provine din Republica Moldova și a fost dată spre adopție la vârsta de doi ani
25 Oct 2019   •   11:16

Soprana cu voce de aur de la metroul din Los Angeles este originară din Republica Moldova. Provine dintr-o familie săracă ce a dat-o spre adopţie la doar doi ani. După o căsnicie tristă alături de un bărbat abuziv, Emily a fost urmărită de ghinion şi în Statele Unite. Muzica i-a fost singura consolare. Iar acum, este şi singurul său mijloc de trai.

Muzica a făcut-o cunoscută în întreaga lume pe Liudmila, sau Emily cum e numită peste ocean. Femeia de 52 de ani s-a născut în satul Basarabeasca din actuala Republică Moldova, într-o familie săracă. Însă la vârsta de doi ani a fost adoptată de familia unor prieteni.

„Mama ei era tare bolnavă cu inima. Noi suntem credincioşi. Şi ei erau credincioşi, părinţii”, spune mama adoptivă.

Avea doar 12 ani când a aflat că este adoptată. Atunci a decis să călătorească în Rusia, acolo unde se afla familia ei biologică. Câţiva ani mai târziu s-a întors în Republica Moldova pentru a-şi termina studiile. Vocea dar şi talentul la pian şi vioară, i-au adus faima în studenţie. Însă, din cauza sărăciei Liudmila a fost nevoită să spele podele pentru a-şi plăti studiile.

Viaţa ei a devenit şi mai grea după ce s-a căsătorit cu un bărbat abuziv. În cele din urmă a emigrat în Statele Unite. Însă visul american a fost şi el amar. Emily s-a îmbolnăvit iar costul tratamentului medical a lăsat-o, pe rând, fără prieteni şi fără casă. În plus, în urmă cu câţiva ani i s-a furat şi vioara la care cânta pentru a-şi câştiga existenţa.

Emoţionaţi, locuitorii din Los Angeles au lansat o campanie de donaţii pe internet pe numele lui Emily, în urma căreia s-au strâns aproape 100.000 de dolari. La rândul lor, prietenii din copilărie o îndeamnă să se întoarcă acasă, unde ar putea deveni profesoară de muzică.

 

 

 

×
Subiecte în articol: Republica Moldova
Parteneri
România, sub asaltul valului de praf saharian
x close