Antena 3 CNN Actualitate Inedit Un popă a fost amendat cu 2.000 de euro, după ce a fost reclamat de localnici că le strică odihna, la Florența

Un popă a fost amendat cu 2.000 de euro, după ce a fost reclamat de localnici că le strică odihna, la Florența

Municipalitatea din Florența a amendat un preot paroh iar motivul invocat de autorități este unul neobișnuit, transmite presa italiană.

Un popă a fost amendat cu 2.000 de euro, după ce a fost reclamat de localnici că le strică odihna, la Florența
Sursa foto: Wikipedia
de Redacția Antena 3 CNN    |    29 Ian 2022   •   11:32

Astfel, preotul parohiei Santa Maria din oraș a primit o amendă de 2.000 de euro pentru că "a depășit nivelul permis al decibelilor cu clopotele bisericii".

Agenția regională pentru protecția mediului din Toscana a măsurat zgomotul iar concluzia măsurătorilor a fost că parohia a depășit nivelul de decibeli permis de lege.

Pe lângă amendă, autoritățile au dispus ca preotul paroh să fie obligat să tragă clopotele de maximum 200 de ori pe zi, exclusiv între orele 8.00 - 21.00.

Presa din Italia scrie că amenda reprezintă finalul unui scandal de 4 ani, cu nenumărate plângeri și petiții, în care oamenii reclamau că nu se pot odihni din cauza clopotelor.

"După toți acești ani, în care am cerut în repetate rânduri să ne fie respectate nevoile, putem, în sfârșit, să ne reluăm liniștiți activitățile.

Mai există încă inconvenientul duminicii, zi care ar trebui să fie dedicată odihnei. Primele clopote încep la ora 8 dimineața și continuă pe tot parcursul dimineții", spun locuitorii din zonă.

Foto: Domul Santa Maria del Fiore, Florența

×
Subiecte în articol: preot florenta clopote
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close