Antena 3 Actualitate Inedit Regiunile din România care ar putea fi înghiţite de ape până în 2050

Regiunile din România care ar putea fi înghiţite de ape până în 2050

16 Dec 2019   •   20:39
Regiunile din România care ar putea fi înghiţite de ape până în 2050
Sursa foto: Foto: Captură Antena 3

Sute de cercetători de la universități faimoase din lume atrag atenția că bucăți imense de uscat vor fi înghițite de apă, până în 2050.Peste 150 de milioane de oameni vor fi afectați. În România, sunt în pericol să dispară Delta Dunării, dar și o parte din litoral, după acum arată o hartă realizată de specialiști. În ultimii 80 de ani, nivelul Mării Negre a crescut cu 20 de centimetri, mai susțin cercetătorii de la Institutul Național Grigore Antipa.

Zone întregi de la Sfântul Gheorghe până la Gura Portiței vor fi acoperite cu apă. Specialiștii de la Institutul Național de Cercetări Marine Grigore Antipa confirmă că nivelul Marii Negre a crescut și zeci de hectare de plajă au dispărut deja.

Cercetătorii români spun că în 80 de ani nivelul mării a crescut cu 20 de centimetri și sute de hectare au fost înghițite de apă.

Harta realizată de americani arată că porțiuni din Mamaia, zona orașului Constanța, Agigea, Eforie, 2 Mai și Vama Veche ar putea fi grav afectate în următorii ani.

Continuarea pe stirileprotv.ro.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close