Antena 3 CNN Actualitate Inedit România e aici! Românii au bun gust de 3.000 de ani

România e aici! Românii au bun gust de 3.000 de ani

România e aici! Românii au bun gust de 3.000 de ani
Sursa foto: Foto: captura Antena 3
01 Dec 2016   •   12:54

România are mii de motive de mândrie, iar unul dintre ele este vinul. Vinul românesc se poate bate oricând cu celebrul Cabernet Sauvignon din Bordeaux sau Pinot Noir din Bourgone. Suntem o țară binecuvântată pentru că Dumnezeu a creat aici mediul perfect pentru podgorii întinse și struguri aromați cum rar găsești, spun specialiștii.

Pentru un pahar de vin aromat se lucrează un an întreg. Povestea lui începe iarna și se încheie toamna târziu. Strugurii sunt adunați cu multă grijă, ca niște comori, așezați în lădițe speciale, sortați apoi și aduși în cramă. Aici, începe o muncă titanică, de trei-patru luni de zile.

La domeniile Tohani, perfecțiunea este cuvântul cheie. Licoarea magică este păstrată în butoaie de lemn care înnobilează vinul si îl ajută să capete o aromă specială.

Pentru locuitorii străvechi ai pământurilor de la Dunăre, Marea Neagra și Carpați, vița de vie era una dintre cele mai seamă bogății. Nu era masă fără vin și obișnuiau să îl bea turnat în coarne de bou, în ulcică sau chiar în tigve.

Vinul trebuie respectat iar fiecare detaliu contează. Degetele nu trebuie să atingă paharul pentru a nu transmite temperatura noastră. Iar mirosul… Mirosul este cel mai important.

Odată ce urmezi pașii unei degustări adevărate, îți dai seama că un singur pahar de vin îți poate spune o adevărată poveste. Asa cum feteasca neagra va spune întotdeauna povestea românilor.

 

×
Subiecte în articol: vin Nadina Campean
Parteneri
Se bagă pensiile pe card! S-a aflat exact data la care se vor vira banii
x close