x close

Se săpa la turnarea fundației unei case, când muncitorii au făcut o descoperie incredibilă într-o localitatea buzoiană: „Auzisem de la strămoși, era o legendă. Iată că ar putea avea la bază sâmbure de adevăr”

26 Iul 2019   •   18:03
Se săpa la turnarea fundației unei case, când muncitorii au făcut o descoperie incredibilă într-o localitatea buzoiană: „Auzisem de la strămoși, era o legendă. Iată că ar putea avea la bază sâmbure de adevăr” Foto: Pixabay.com

Se săpa la turnarea fundației unei case, când muncitorii au făcut o descoperie incredibilă într-o localitatea buzoiană.

Aceștia au dat peste o catacombă. Primarul din localitatea buzoiană Podgoria vrea să facă săpături pentru a vedea dacă incinta subterană descoperită zilele trecute la 3 kilometri de Râmnicu Sărat este parte a unui tunel de evacuare a populaţiei din oraş în vremuri de restrişte.

Primarul Marius Chiru, profesor de geografie şi pasionat de istorie, crede că descoperirea din comuna pe care o păstoreşte este un important indiciu al existenţei unor galerii subterane care pornesc din Râmnicu Sărat şi se pierd în zona de deal.

”Strămoşii mei, când s-au stabilit în zonă, la începutul anilor 1900, vorbeau despre tuneluri în care se putea intra cu trăsura. Este o legendă care, iată, ar putea avea la bază sâmbure de adevăr”, spune Marius Chiru, potrivit Adevarul. 

 

Citeşte mai multe despre:

descoperire incredibila
Parterneri
Parterneri
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri!
Nu, multumesc Accept
sati