Antena 3 CNN Actualitate Inedit După ultima misiune încheiată cu succes, SpaceX anunţă că dă drumul turismului spaţial

După ultima misiune încheiată cu succes, SpaceX anunţă că dă drumul turismului spaţial

Compania SpaceX s-a declarat, duminică, pregătită să pornească turismul spațial.

După ultima misiune încheiată cu succes, SpaceX anunţă că dă drumul turismului spaţial
Sursa foto: CNN
de Georgiana Adam    |    02 Mai 2021   •   20:17

Anunțul SpaceX vine după succesul misiunii Crew - 1, cu o durată de 167 de zile în spațiu, al cărei echipaj a revenit duminică dimineață pe Pământ.

"Astăzi am dovedit de ce suntem în stare. Totul a fost perfect, din punctul meu de vedere. Așa că, pe viitor, suntem pregătiți pentru un pas important. Suntem pregătiți pentru misiuni cu astronauți privați”, a declarat Hans Koenigsmann, reprezentat al companiei SpaceX.

SpaceX a conceput pentru agenția spatială americană, NASA, un ansamblu propulsor multi-treaptă şi o capsulă spatială, complet reutilizabile.

Prima călătorie privată cu acest sistem va avea loc în ianuarie 2022. Trei persoane au plătit câte 71 de milioane de dolari ca să devină primii turiști care ajung pe Stația Spațială Internațională.

Crew - 1, amerizare cu succes în apropierea coastei statului Florida

Capsula Crew Dragon, proiectată şi construită de compania lui Elon Musk, SpaceX, a revenit duminică dimineață pe Pământ, cu patru astronauți de pe Stația Spatială Internațională (foto).

Astronauții NASA Michael Hopkins, Victor Glover și Shannon Walker şi astronautul Soichi Noguchi, de la Agenția Spatială Japoneză au amerizat în Golful Mexic la ora locală 2.56 dimineață (ora 9.56 a.m. în România) finalizând astfel cu succes misiunea Crew 1.

Ei au revenit pe Terra după o misiune pe orbită de peste 5 luni. Este pentru a doua oară când colaborarea dintre SpaceX şi NASA reușește să aducă înapoi, în siguranță, o echipă de astronauți lansată cu sistemul reutilizabil realizat de compania lui Musk. 

Prima dată s-a întâmplat în august 2020, când ansamblul spațial conceput de SpaceX i-a readus acasă din misiunea Demo - 2 pe astronauții Robert Behnken şi Douglas Hurley.

Vinerea trecută, o altă misiune NASA a utilizat ansamblul Falcon 9 - Crew Dragon pentru a-i duce pe Stația Spațială internațională pe cei patru astronauți ai misiunii Alpha: francezul Thomas Pesquet, de la Agenția Spațială Europeană (ESA), Megan MacArthurand şi Shane Kimbrough (NASA) și japonezul Aki Hoshide.

Pesquet este primul astronaut european care ajunge pe orbită la bordul unui vehicul spațial american în ultimii mai bine de 10 ani.

×
Subiecte în articol: SpaceX turism spaţial
Parteneri
Cât costă coșul de cumpărături cu două săptămâni înainte de Paște
x close