Antena 3 Actualitate Inedit În următoarele două nopţi vor putea fi observate mai multe stele căzătoare. Trebuie doar să priviți spre cer

În următoarele două nopţi vor putea fi observate mai multe stele căzătoare. Trebuie doar să priviți spre cer

de S.T.    |    21 Apr 2020   •   21:55
În următoarele două nopţi vor putea fi observate mai multe stele căzătoare. Trebuie doar să priviți spre cer
Sursa foto: Pexels.com

Observatorul Astronomic Amiral Vasile Urseanu anunţă că în noaptea de marţi spre miercuri şi în cea de miercuri spre joi cei care vor privi spre cer vor putea vedea mai multe stele căzătoare decât în mod normal.

„În luna aprilie, în nopțile de 21/22 și 22/23, toți cei ce vor privi spre cer vor vedea mai multe stele căzătoare decât în mod normal. Este activ curentul de meteori Lyride, iar în acele nopți va fi maximul.

Planeta noastră trece printr-o zonă pe unde a trecut cometa C/1861 G1 (Thatcher), iar praful din coada ei va arde în atmosferă. Acest curent de meteori este unul dintre cele mai vechi observate, primele observații fiind făcute de chinezi acum 2600 de ani (în anul 687 î.e.n.).

Pentru a putea vedea meteorii nu aveți nevoie de instrumente astronomice. Trebuie doar să priviți înspre cer, așezați comod, timp de minim o oră, cândva între miezul nopții și răsăritul Soarelui. Nu trebuie să priviți într-o direcție anume, pentru că meteorii pot apărea în orice direcție.

Curentul este activ între 16 și 25 aprilie, numărul maxim de meteori observabili cu ochiul liber în condiții ideale fiind de 18, în noaptea de 21 spre 22 sau 22 spre 23 aprile

În 2020 lumina Lunii nu va strica observațiile pentru că Luna se află în faza de Lună Nouă.

Cel mai bine este să observați cerul după miezul nopții până dimineață (se poate și de la geam) și să alegeți o zonă de cer pe care să o priviți în continuu”, se arată într-o postare pe pagina de Facebook a Observatorului astronomic.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close