Antena 3 CNN Actualitate Inedit Un vânător de comori se plimba cu un detector de metale pe un câmp, când a făcut o descoperire incredibilă. „Așa ceva nu s-a mai pomenit”

Un vânător de comori se plimba cu un detector de metale pe un câmp, când a făcut o descoperire incredibilă. „Așa ceva nu s-a mai pomenit”

Un vânător de comori se plimba cu un detector de metale pe un câmp, când a făcut o descoperire incredibilă. „Așa ceva nu s-a mai pomenit”
Sursa foto: Foto: Pixabay.com
07 Iun 2017   •   11:11

Descoperire uluitoare făcută de un vânător de comori. În 2014, Derek McLennan, 49 de ani, mergea cu un detector cu metale pe un câmp din Dumfries and Galloway, Scoția, când a dat peste o adevărată comoară, care i-a schimbat viața, scrie The Sun.

Bărbatul a descoperit mai multe artefacte aparținând vikingilor, care a fost estimată la aproape două milioane de lire sterline. Printre comorile descoperite se afla și un inel din aur din secolul X. Totodată o cruce creștină, broșe și brățări de argint.

După trei ani, Derek  McLennan își va primi în sfârșit recompensa de la muzeul național din Scoția, care urmează să-i plătească 1.98 milioane de lire sterline.

„Este cea mai importantă descoperire făcută în Scoția”, au declarat experții.

Foto aici.

 

×
Subiecte în articol: descoperire incredibila
Parteneri
Judecătoarea din dosarul lui Vlad Pascu rămâne în funcție! CSM a decis
x close