Antena 3 CNN Actualitate Înghesuială la vămi. Traficul este de cinci ori mai mare decât într-o zi normală

Înghesuială la vămi. Traficul este de cinci ori mai mare decât într-o zi normală

Înghesuială la vămi. Traficul este de cinci ori mai mare decât într-o zi normală
Sursa foto: Vama
22 Dec 2009   •   10:52

Românii care muncesc peste hotare se întorc acasă de sărbători. Peste 70 de mii au trecut deja prin vămile din Arad în ultimele zile. Poliţia a suplimentat numarul lucratorilor, dar şi a benzilor de control, tocmai pentru a face faţă situaţiei. La vămile din Vestul ţării, e forfotă mare zilele astea. Cozile se întind pe câţiva kilometri. Cei mai mulţi sunt românii care se întorc de sărbători acasă.

Unii şi-au încărcat maşinile doar cu bagajele lor. Criza în bugetul românilor care muncesc în străinătate se vede de cum arunci ochiul în maşinile lor, altădată înţesate cu plase de cadouri. Alţii, însă, şi-au cheltuit toate enonomiile pentru a nu veni în ţară cu mâinile goale.

Traficul e de cinci ori mai aglomerat în aceste zile în vămi, faţă de o zi normală. Pentru a nu sta mai mult la rând, autorităţile au impuns măsuri speciale.

După experienţa ultimilor ani, cei mai mulţi români vin în ţară chiar în ajunul Crăciunului. Se aşteptă însă să fie mai puţini, decât în anii precedenţi. Asta pentru că mulţi nu-şi mai permit drumul până acasă. Şi banii trimişi de ei sunt mai puţini. Cu aproape două miliarde de euro, faţă de anul trecut.

Antena 3

×
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close