Antena 3 CNN Actualitate Înmormântare cu scandal în județul Sibiu. Preotul către rudele îndurerate: „Vă înghesuiți ca niște animale”

Înmormântare cu scandal în județul Sibiu. Preotul către rudele îndurerate: „Vă înghesuiți ca niște animale”

Înmormântatre cu scandal la Buia, în județul Sibiu, unde femeia despre care s-a crezut că a avut coronavirus a fost îngropată.

Înmormântare cu scandal în județul Sibiu. Preotul către rudele îndurerate: „Vă înghesuiți ca niște animale”
Sursa foto: Foto: Hepta
22 Mai 2020   •   21:30

În poarta cimitirului, preotul și-a ieșit din fire și le-a spus oamenilor că „se inghesuie ca niște animale”.

Rudele Mariei Szanto, femeia de 45 de ani, din Buia care a căzut în foc în timpul unei crize de epilepsie și a murit apoi la spital, nu își găsesc liniștea. După ce s-a crezut că femeia are coronavirus și au fost puși în izolare la domiciliu, membrii familiei au făcut tot posibilul ca să demonstreze că Maria nu avea COVID 19. În cele din urmă, testele le-au dat dreptate și diagnosticul a fost infirmat, cu puțin timp înainte ca femeia să se stingă din cauza arsurilor grave suferite. Îndoliate și profund afectate de tragedia prin care trec, rudele au vrut ca, măcar ultimul drum al femeii, să fie liniștit, însă n-a fost deloc așa, scrie oradesibiu.ro.

„După ce a murit sora mea, am contactat preotul din Parohia Romano-Catolică din Copșa Mică, de care aparține și Buia. Am vorbit cu părintele Vince Varga și i-am trimis și certificatul de deces ca să vadă că nu a avut COVID – 19. Că DSP a băgat rudele în izolare degeaba, că nu a avut coronavirus dar n-a vrut nimeni să ne creadă. Până la urmă s-au convins și pe certificatul de deces au scris că a murit din cauza arsurilor, așa cum era de fapt. Am crezut că măcar drumul spre cimitir va fi liniștit, dar n-a fost așa. Preotul, de când ne-a văzut că urcăm cu sicriul spre cimitir, a început să strige din poarta cimitirului să ne grăbim și să stăm la distanță, că suntem ca niște animale. Am împietrit toți, și mama mea, care are 70 de ani. I-au înghețat lacrimile pe față. Să îți îngropi copilul de 45 de ani și preotul, în loc să ne aline suferința, ne-a umilit pe toți cei care am participat la înmormântare. De fapt, cred ca l-a deranjat că am făcut vâlvă în presă, ca să aflăm adevărul despre sora mea, ca să demonstrăm că nu au de ce s-o pună pe lista bolnavilor de COVID. Ne-a zis că ce ne-a trebuit s-o punem pe Facebook”, a povestit, cu lacrimi în ochi, Rozalia Geacarel, sora femeii decedate.

×
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close