Antena 3 CNN Actualitate Vaccinare etapa 3. Paşii pe care trebuie sa-i urmaţi pentru a va înscrie pe platforma de programare pentru vaccinarea împotriva COVID-19

Vaccinare etapa 3. Paşii pe care trebuie sa-i urmaţi pentru a va înscrie pe platforma de programare pentru vaccinarea împotriva COVID-19

Listele de aşteptare pentru cei care vor să se vaccineze împotriva COVID-19 în etapa a treia a campaniei s-au deschis luni dimineaţă. Orice cetăţean român se poate programa în platformă, inclusiv persoanele din grupa de vârstă 16-18 ani, însă numai în anumite centre.

Vaccinare etapa 3. Paşii pe care trebuie sa-i urmaţi pentru a va înscrie pe platforma de programare pentru vaccinarea împotriva COVID-19
15 Mar 2021   •   10:50
Cu ce ser ați prefera să vă vaccinați anti COVID-19?

Pentru a vă programa cu uşurinţă la vaccinare, autorităţile au publicat un clip video în care explică paşii ce trebuie urmaţi, imediat după ce intraţi pe platformă.

Astfel, după autentificarea în platforma RO Vaccinare, trebuie să selectaţi centrul de vaccinare în care doriţi administrarea dozei. Dacă locurile din acel centru s-au epuizat, puteţi opta pentru înscrierea pe lista de aşteptare a centrului respectiv, pentru a fi notificat în momentul în care vor fi disponibile noi locuri.

Înscrierea pe lista de aşteptare se face accesând butonul "Înregistrează-te pe lista de aşteptare", din partea dreaptă a ecranului. Totodată, în aplicaţie puteţi vedea câte persoane sunt deja înscrise în liste centrelor.

După înscrierea în lista de aşteptare a centrului de vaccinare, sistemul va afişa meniul "Beneficiari" şi va returna mesajul pe culoarea verde, "Beneficiarul a fost adăugat cu succes în lista de aşteptare".

Fiecare persoană se poate înscrie pe o singură listă de aşteptare

Persoanele aflate pe lista de aşteptare vor fi notificate că pot realiza o programarea la vaccinare în funcţie de prioritatea categoriei din care fac parte:

- persoanele cu vârsta peste 65 de ani sau cu boli cronice
- persoanele care activează în domenii esenţiale
- populaţia generală, în cazul în care rămân locuri neocupate

Dacă aţi primit o notificare prin e-mail şi SMS, veţi avea la dispoziţie 24 de ore pentru a realiza o programare în centrul de vaccinare unde v-aţi înscris pe lista de aşteptare.

Astfel, intraţi în platformă şi selectaţi centrul de vaccinare unde aveţi rezervarea, iar ulterior realizaţi programarea prin alegerea zilei şi a intervalului orar atunci când doriţi administrarea primei doze, respectiv intervalul orar pentru administrarea celei de a doua doze.

La final, bifaţi declaraţia pe proprie răspundere, iar sistemul generează recipisa cu detaliile de prezentare în centrul de vaccinare.

Cum se face programarea telefonică

Dacă nu vă programaţi pe locul disponibil în termen de 24 de ore, veţi mai primi încă două notificări ulterioare. În lipsa unei confirmări în acest interval de timp, veţi rămâne pe lista de aşteptare, însă veţi pierde poziţia ocupată iniţial.

Dacă optaţi să vă înscrieţi pe lista de aşteptare telefonic, prin Call Center la numărul 021.414.44.25, programarea se va realiza automat în ziua şi în intervalul orar disponibile pentru administrarea vaccinului şi veţi fi informat prin e-mail şi SMS asupra acestor date.

Manual de utilizare privind Platforma națională de programare pentru vaccinarea împotriva COVID-19

Parteneri
Când intră pensiile în octombrie. Anunţul şefului Casei de Pensii
x close