Antena 3 CNN Actualitate Inspecţie la orfelinatele bucureştene. Ducesa de York a găsit copii legaţi de pat

Inspecţie la orfelinatele bucureştene. Ducesa de York a găsit copii legaţi de pat

Inspecţie la orfelinatele bucureştene. Ducesa de York a găsit copii legaţi de pat
07 Noi 2008   •   19:35

Copii legaţi de pat, copii numai piele şi os. Copii din România. Din nou lumea vorbeşte despre noi de rău, după ce o televiziune britanică a difuzat un reportaj filmat cu camera ascunsă în două orfelinate din Bucureşti. Jurnaliştii au intrat în centre cu ajutorul ducesei de York, Sarah Ferguson.
Fosta Ducesa de York alături de reporterul Chris Rogers de la ITV NEWS au vrut să vadă dacă orfelinatele din România îndeplinesc standardele UE. Ducesa a urmărit o serie de reportaje ale lui Chris Roger realizate acum trei ani, care arătau că orfanii nu sunt bine trataţi. A vrut să afle dacă situaţia s-a îmbunătăţit.
Cei trei au găsit copii legaţi de pat, copii numai piele şi os, copii prost trataţi. Mioara Cazacu, director al centrului de recuperare "Crin Alb" a declarat: "În ziua respectivă, toate intervenţiile noastre nu au avut efect, nici medicamentos, atunci s-a impus aceasta metoda pentru a o proteja de ea."
Gabriela Tonk, sub-secretar de stat la Autoritatea Naţională pentru Protecţia Drepturilor Copilului, a spus: "Motivul, şi nu este unul ascuns, este strângerea de fonduri. Iar atunci când vrem să atragem fonduri pentru o ţară din UE trebuie să prezentăm nişte imagini grave şi emotionale ca să mai convingem un cetăţean din UE să mai doneze bani."
Autorităţile îl acuză pe jurnalistul britanic că ar fi inventat date. În reportaj se vorbeşte de 10.000 de copii abandonaţi anual în România. Statistici actuale indică doar 1.700. Ducesa de York n-a vizitat doar România. A controlat şi centre din Turcia.
Concluzia? Depinde de unde priveşti. De la Londra, mai sunt multe de făcut. De la Bucureşti... legarea copiilor de pat este legală.
Observator

×
Parteneri
Programul magazinelor mari din România, de Paște
x close