Antena 3 CNN Actualitate Interceptări în dosarul Caracatiţa de la Cluj. 100.000 de euro, şpaga pentru care nu te dai jos din pat

Interceptări în dosarul Caracatiţa de la Cluj. 100.000 de euro, şpaga pentru care nu te dai jos din pat

Interceptări în dosarul Caracatiţa de la Cluj. 100.000 de euro, şpaga pentru care nu te dai jos din pat
Sursa foto: Foto: napocanews.ro
16 Noi 2011   •   22:38

Numele lui Călin Stoia, directorul general al Brantner România, apare într-o serie de interceptări telefonice făcute de DNA în scandalul şpăgii de la Cluj, aflăm din ediţia de miercuri a emisiunii "Subiectiv/" title="subiectiv">Subiectiv", cu Răzvan Dumitrescu.

Astfel, apropiatul lui Apostol cerea şpagă 10% din alocările guvernamentale din fondul de rezervă a Guvernului României, susţin procurorii DNA Cluj.

Procurorii mai arată că inculpatul pregătea săvârşirea unei noi infracţiuni de corupţie, prin promisiunea că va interveni la persoane cu funcţii de decizie pentru rezolvarea alocării unor sume de bani pentru contracte la construcţii de drumuri.

Din convorbirile telefonice interceptate, procurorii susţin că reies relaţiile strânse şi minuţios ascunse dintre inculpatul Sorin Apostu şi învinuiţii din dosar.

B.: Şi de, oamenii au un milion de euro de recuperat, şi acuma, în prima tranşă, e făcut scrisoarea de ăştia, ţi-am zis...
Călin Stoia: De firma care o făcut lucrările?
B.: Da, dar pe primărie, e făcută adresa pe primăria respectivă.
Călin Stoia: Deci primăria o avut contract, firma respectivă cu primăria.
B.: Da, deci nu apare firma, ştii? Doar primăria apare.
Călin Stoia: Am înţeles.
B.: Înţelegi? Şi în prima tranşă ar fi vrut 500.000 euro, 540.000...
Călin Stoia: Stai puţin, e foarte important cine trebuie să plătească banii ăştia. Primăria care trebuie să-i primească de unde?
B.: De la Guvern.
Călin Stoia: De la Guvern ce? De la Fondul de rezervă?
B.: Da, Fondul de rezervă.
Călin Stoia: Ăla-i la dispoziţia primului ministru.
B.: Da, păi asta ţi-am zis, că ăla merge...
Călin Stoia: Şi de ce nu-i dă?
(……)
Călin Stoia: Măi frate, îţi spun sincer şi să nu mă înţelegi greşit, dar suma e prea mică ca să pot să declanşez o chestie de genul ăsta, bă, haide, daţi-le la ăia un milion de euro. Înţelegi? Adică eu am nişte mecanisme prin care pot să declanşez o operaţiune de genul ăsta, dar toate astea au nişte costuri.

B.: Păi normal că oamenii...
Călin Stoia: Îs oameni serioşi, dacă spun ajutaţi-mă şi pe mine să ia ăla un milion... pentru o sută de mii nu mă dau jos din pat.
B.: Da, da, atunci da, prima tranşă e de 500 mii, următoarea e de 500, înţelegi?
Călin Stoia: Înţeleg, de asta încerc să-ţi spun, ca să ajungi acolo în preajma lu number one trebuie să ajungi prin nişte oameni care au şi ei anumite valori, înţelegi? Şi ăsta vine şi spune, ce-mi iese mie la afacerea asta? O sută de mii? Sau 50 mii cum zici tu? Păi pentru 50 mii nu mă dau jos din pat, frate.
B.: Da.
Călin Stoia: Cam aşa funcţionează. Adică afacerea trebuie să fie suficient de interesantă ca să-i ...
B.: Dar normal, e normal. Deci nu e pe ochi frumoşi.
Călin Stoia: Am înţeles. Dar sunt nişte costuri, asta încerc eu să-ţi explic ţie, că-s nişte sume la care băieţii care-i ştiu eu, care pot să influenţeze chestia asta nu se deranjează.
B.: Da, asta e.
Călin Stoia: Îţi spun acuma, 10% e întotdeauna. Ăsta-i costul.

Discuţiile au fost purtate la datele 25 şi 28 august 2011 între Călin Stoia  şi un cunoscut al său, om de afaceri din judeţul Argeş.

 


Primarul municipiului Cluj-Napoca, Sorin Apostu, acuzat de luare de mită, şi directorul general al Brantner România, Călin Stoia, au fost arestaţi preventiv pentru 29 de zile, joia trecută.


×
Parteneri
Facturi Hidroelectrica, anunțul companiei pentru clienţi
x close