Interlopul Costică Argint va fi extrădat din Italia, la cererea Ministerului Justiţiei

13 Apr 2010   •   23:12
Interlopul Costică Argint va fi extrădat din Italia, la cererea Ministerului Justiţiei costica argint
Costică Argint va fi extrădat în România de autorităţile italiene. Interlopul a devenit celebru după ce în 2007, deşi era dat în urmărire internaţională prin Interpol, a participat la o întâlnire oficială a premierului de atunci Călin Popescu Tăriceanu cu liderii rromilor din capitala Italiei.

Lider al Asociaţiei romilor refugiaţi politic din Italia, Costică Argint, a devenit cunoscut în urmă cu trei ani când s-a aflat printre invitaţi la o întâlnire a premierului Călin Popescu Tăriceanucu liderii romilor de la Roma.

Costică Argint este condamnat încă din 2002 la trei ani şi şase luni de închisoare pentru pentru ultraj, vătămare corporală gravă, violare de domiciliu şi tulburarea liniştii publice. Asta după ce în 1997, ar fi intrat într-un bar din comuna vrânceană Găgeşti, ar fi distrus mai multe bunuri şi ar fi rănit grav două persoane. În acelaşi an, în timpul procesului, Argint a fugit din ţară în Italia.

Autorităţile de la Roma au dispus extrădarea lui Costică Argint, după ce Ministerul român de Justiţie a cerut, în 2008 arestarea controversatului interlop. În decembrie 2009, Interpolul a anunţat că românul Costică Argint a fost arestat provizoriu în Italia.

Antena 3

Parteneri
x close