Antena 3 CNN Actualitate Interviu exclusiv cu Avi Jorisch, scriitorul israelian care combate terorismul: ”Încurajez inclusiv România să facă asta”

Interviu exclusiv cu Avi Jorisch, scriitorul israelian care combate terorismul: ”Încurajez inclusiv România să facă asta”

Avi Jorisch, scriitor israelian și specialist în combaterea terorismul, în urmărirea fraudelor financiare, a vorbit în exclusivitate într-un interviu acordat Antena 3 CNN despre războiul din Ucraina și posibilul său final, despre invenții care au salvat lumea și despre tratamentul care a salvat milioane de persoanecu afecțiuni hepatice.

Interviu exclusiv cu Avi Jorisch, scriitorul israelian care combate terorismul: ”Încurajez inclusiv România să facă asta”
Sursa foto: Antena 3 CNN
de Andreea Ştefan    |    12 Noi 2022   •   15:45

”Dacă ne uităm la câteva dintre provocările globale ale anilor care urmează, Israelul a venit cu niște soluții care sunt relevante pentru toate țările, care pot să facă viețile oamenilor cu adevărat mai bune, prin vindecarea celor bolnavi, prin hrănirea celor înfometați, și ajutarea celor aflați în nevoie.

Israelul este, din ceea ce știu eu, singura super-putere care se bazează pe apă. Și când spun asta, mă refer la o țară care are 60% deșert și o cantitate uriașă de apă acum. Are acele irigații fir cu fir, care au fost inventate în anii '60 și care reușesc să dubleze producția agricolă, utilizând doar jumătate din cantitatea de apă.

Cred că trebuie să privim războiul din Ucraina ca fiind o problemă de reziliență. Dacă luăm modelul Israelului, vedem că e o țară care se confruntă cu războiul și cu terorismul de mai bine de 70 de ani și e una dintre cele mai reziliente țări de pe pământ.

Războiul de acum va forța Ucraina și, prin proximitate, întreaga Europă să devină mai rezilientă atunci când vorbim despre agricultură, despre apă, despre sărăcie, când vorbim despre energie.

Și aici cred cu adevărat că putem folosi modelul israelian, care a arătat lumii că și în cele mai grele condiții poți să devii o țară independentă energetic, independentă din perspectiva surselor de apă și să poți cu adevărat să îți hrănești cetățenii.

Cu siguranță nu am un glob de cristal, dar din perspectiva digitală, dacă digitalizăm viața cetățenilor și permiți datelor să plece, să poată fi folosite în afara țării în orice condiții s-ar întâmpla asta, pentru asta chiar încurajez Ucraina și toate țările, inclusiv România, să se digitalizeze”, a declarat Avi Jorisch pentru Antena 3 CNN.

×
Subiecte în articol: Avi Jorisch
Parteneri
Guvernul a decis: Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte!
x close