Antena 3 CNN Actualitate Ioan Niculae declară că se va preda astăzi! Miliardarul va fi arestat în momentul în care va ajunge la frontieră

Ioan Niculae declară că se va preda astăzi! Miliardarul va fi arestat în momentul în care va ajunge la frontieră

Omul de afaceri, Ion Niculae, a fost dat în urmărire generală după ce nu a fost găsit de polițiști la reședința sa din Zimnicea.

Ioan Niculae declară că se va preda astăzi! Miliardarul va fi arestat în momentul în care va ajunge la frontieră
Sursa foto: hepta
de Laura Dinu    |    19 Feb 2021   •   10:25

Update 10:20. Este posibil care Ioan Niculae să ajungă în România cu o cursă aeriană care va ateriza la ora 12:00 pe aeroportul Otopeni. Având în vedere că este urmărit național, acesta va fi arestat la frontieră.

Ioan Niculae a fost condamnat la 5 ani de închisoare cu executare, în dosarul Interagro, pentru coruptie, cu un prejudiciu cu 11 milioane de lei. 

Miliardarul se află în aceste momente în Italia, de unde a anunțat că se va întoarce chiar astăzi și se va preda. 

Inițial, Ioan Niculae a fost condamnat în noiembrie 2018 la 3 ani și 6 luni de închisoare, însă procurorii anticorupție au făcut apel, iar Instanța a decis ieri să îl condamne pe acesta la 5 ani de închisoare cu executare. 

Se pare că, în tot acest timp, omul de afaceri a avut timp să își pună averea la adăpost. A trecut 90% din acțiunile Interagro pe numele soției sale, la fel și domeniul de la Zimnicea. Și acest domeniu are o poveste interesantă.  A fost subevaluat la 1 milion de lei și vândut soției, pentru ca, mai apoi, să fie ipotecat, banca evaluându-l la 40 de milioane de lei. Este vorba despre o casă cu mai multe dormitoare, sală de cinema, sală de sport, piscină exterioară, piscină interioară, precum și un teren de aproximativ 26,000 de metri pătrați. 

Ioan Niculae se află în Italia, unde a fost tratat pentru coronavirus

Ioan Niculae urmează să se întoarcă astăzi din Italia, după ce a stat internat la o clinică din Milano pentru a se trata de COVID-19.

”Sunt în Italia! Până acum câteva ore eram internat la o clinică, trebuia să ies, probabil, duminică. După primirea veștii din România că am fost condamnat, mi-am făcut externarea și încerc să mă pregătesc să vin în țară. Mâine sunt în țară! Nu am găsit niciun avion din zona Milano, va trebuie să mă deplasez, probabil, cât mai departe de Milano ca să pot găsi un avion. 

Nici nu credeam că se va da o sentință astăzi, având în vedere votul de ieri al CCR-ului, pe o lege de care și eu ar fi trebuit să beneficiez, ca oricare din România”, a declarat Ioan Niculae, la Antena 3. 

Cinci ani de închisoare cu executare

Ioan Niculae a fost căutat la domiciliul său din Zimnicea de polițiștii veniți să pună în aplicare mandatul de executare a pedepsei de 5 ani de închisoare. 

Decizia dată de magistrații Curți de Apel este definitivă. În plus, instanța i-a interzis lui Ioan Niculae și dreptul de a fi acționar, asociat sau administrator al unei societăţi comerciale, pe o durată de 3 ani după executarea pedepsei principale.

Procurorul DNA ceruse la sfârșitul lunii ianuarie o pedeapsă orientată spre maximul prevăzut de lege pentru acuzațiile de instigare la evaziune fiscală și la spălarea banilor, adică o pedeapsă ce putea ajunge până la 12 ani, raportată la Codul Penal anterior.

×
Subiecte în articol: Ion Niculae
Parteneri
Percheziții în Bucureşti: "Maestru spiritual” acuzat de trafic de persoane
x close