Antena 3 CNN Actualitate A murit prof. dr. Ioan Paul Stoicescu, unul dintre cei mai importanți pneumologi din România

A murit prof. dr. Ioan Paul Stoicescu, unul dintre cei mai importanți pneumologi din România

Prof. dr. Ioan Paul Stoicescu, o personalitate marcantă a medicinei românești, unul dintre fondatorii și formatorii școlii moderne de pneumologie și unul dintre cei mai importanți pneumologi din România, s-a stins din viață, miercuri, la vârsta de 85 de ani.

A murit prof. dr. Ioan Paul Stoicescu, unul dintre cei mai importanți pneumologi din România
de Georgiana Adam    |    16 Dec 2020   •   20:49

Anunţul a fost făcut de familia profesorului.

“Cu durere și regret în suflet, familia anunță trecerea în neființă a iubitului nostru tată, bunic și străbunic, Prof. Dr. Ioan Paul Stoicescu. Lumea pneumologică românească a rămas fără unul din mentorii săi cei mai importanți, cel care a pus bazele Pneumologiei moderne din România. S-a stins din viață la data de 16 Decembrie 2020.

A trecut în eternitate o personalitate marcantă, un coleg desăvârșit, creator de școală în domeniul acestei specialități, o puternică personalitate care și-a pus sigiliul inconfundabil pe schimbările profunde din lumea pneumologiei românești. Și, mai presus de toate, a trecut dincolo un om cu suflet mare și frumos. Un om a cărei amintire va rămâne în mintea și sufletul tuturor celor care l-au cunoscut”, a transmis familia profesorului.

Prof. dr. Ioan Paul Stoicescu a marcat destinul pneumologiei româneşti

A marcat destinul pneumologiei româneşti, activând, timp de 34 de ani, în cadrul Institutului de Pneumoftiziologie “Marius Nasta”.

A fost președinte de Onoare al Societății Române de Pneumologie și presedinte al Societății Române de Pneumoftiziologie, membru al Societății Americane de Boli Toracice și al Societății Europene de Boli Respiratorii.  

În anul 2000 a fost decorat de către președintele României, cu Ordinul Național "Pentru merit” în grad de "Comandor”

Prof. dr. Ioan Paul Stoicescu a fost director general al Institutului de Pneumologie “Marius Nasta” București între anii 1998 – 2006 şi președinte al Comisiei de Specialitate Pneumoftiziologie a Ministerului Sănătății precum şi manager al Programului Național de Control al Tuberculozei.

 

×
Parteneri
Tradiţii şi obiceiuri în prima zi de Paşte. Ce trebuie să faci astăzi
x close