Antena 3 CNN Actualitate Iohannis și Orban, mesaje surpriză în plină pandemie! Nimeni nu se aștepta la asta!

Iohannis și Orban, mesaje surpriză în plină pandemie! Nimeni nu se aștepta la asta!

Mesaje surpriză de împăcare dinspre Klaus Ionannis și Ludovic Orban. Cei doi au renunțat în discursurile lor la atacurile la adresa adversarilor politici. Președintele și premierul au adoptat un ton de pace și au spus că toate forțele politice trebuie să lucreze împreună pentru ca România să treacă de această criză.

Iohannis și Orban, mesaje surpriză în plină pandemie! Nimeni nu se aștepta la asta!
de Laura Dinu    |    09 Iul 2020   •   12:44

Este momentul să lăsăm divergențele politice deoparte și să ne concentrăm pe soluții. Cred că aruncarea vinei dintr-o curte în alta nu ajută pe nimeni”, este mesajul președintelui Klaus Iohannis

Pe de altă parte, Ludovic Orban declara că are încredere în Parlament că va înțelege corect situația în care se afla țara noastră și va acționa responsabil. 

Transmit un mesaj de încredere că Parlamentul va înțelege situația în care ne găsim și va adopta legea care să ne permită să dispunem în continuare de toate instrumentele de care beneficiază guvernele țărilor civilizate, ale țărilor din Uniunea Europeană, respectiv posibilitatea de instituire a carantinei, a izolării la domiciliu, de posibilitatea tratării persoanelor infectate”, spunea Ludovic Orban. 

Iohannis: Răspunderea este partajată între autorități și cetățeni.

Declarațiile au venit în contextul în care miercuri au fost înregistrate 555 de cazuri noi de îmbolnăvire de coronavirus. 

"Astăzi este o zi tristă - avem un număr record de persoane găsite pozitive cu noul coronavirus, peste 555 de persoane. În acest context revin la ce am mai spus: răspunderea este partajată între autorități și cetățeni.

Trebuie să fim foarte atenți la ce ne spun unii și alții fiindcă în această perioadă în loc să fim toți de aceeași parte, politicienii să sprijine guvernul și împreună să-i convingem pe români că este o treabă foarte-foarte serioasă, vedem că sunt politiceni care încearcă să exploateze electoral această pandemie. Este o cale eronată. Este momentul să lăsăm divergențele politice deoparte", a declarat, miercuri, Klaus Iohannis.

Număr record de cazuri în ultimele 24 de ore: 555 de cazuri noi

Până astăzi, 8 iulie, pe teritoriul României, au fost confirmate 30.175 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19). Dintre persoanele confirmate pozitiv, 22.284 au fost externate, dintre care 20.799 de pacienți vindecați și 1.485 de pacienți asimptomatici, externați la 10 zile după depistare.

Până astăzi, 1.817 persoane diagnosticate cu infecție cu COVID-19 au decedat.

În intervalul 07.07.2020 (10:00) – 08.07.2020 (10:00) au fost înregistrate 18 decese (6 bărbați și 12 femei), ale unor pacienți infectați cu noul coronavirus, internați în spitalele din Brașov, Dâmbovița, Galați, București, Prahova, Sălaj, Suceava și Vâlcea.

Dintre acestea, 2 decese au fost înregistrate la categoria de vârstă 50-59 ani, 6 decese la categoria de vârstă 60-69 ani, 3 decese la categoria de vârstă 70-79 ani și 7 decese la persoane de peste 80 de ani.

Toate decesele sunt ale unor pacienți care au prezentat comorbidități.

×
Subiecte în articol: Ludovic Orban Klaus Iohannis
Parteneri
Români blocaţi de 24 de ore pe aeroportul din Dubai
x close