Antena 3 CNN Actualitate Ion Cristoiu, despre vizita Papei Francisc: ”Am auzit și povești că îl ajută pe Klaus Iohannis. Nu-l ajută la nimic"

Ion Cristoiu, despre vizita Papei Francisc: ”Am auzit și povești că îl ajută pe Klaus Iohannis. Nu-l ajută la nimic"

Ion Cristoiu, despre vizita Papei Francisc: ”Am auzit și povești că îl ajută pe Klaus Iohannis. Nu-l ajută la nimic"
01 Iun 2019   •   08:22

Ion Cristoiu susține că vizita Papei Francisc în România nu se compară ca importanță cu cea a predecesorului său. Mai mult, jurnalistul a spus că vizita e una de rutină.

„În primul rând, nu este o vizită istorică. Adevărata vizită istorică a fost cea din 1999 din mai multe motive. În primul rând, era o vizită, un efort al catolicilor, prin care Papa de atunci să întindă o mână ortodoxiei și a fost într-adrevăr un eveniment uriaș planetar și istoric, deoarece România, țară ortodoxă, sigur nu atât de inverșunat ortodoxă ca Rusia, era aleasă ca teritoriu de vizită și era și o vizită la invitația Patriarhului, deci a fost o vizită religioasă. Prima semnificație. A doua, în 1999, România nu era încă membră UE. (...) A venit cineva, în sfârșit, în România. Față de momentul anterior, Papa Francisc e un călător a fost și în Liban, și în Guatemala, după părerea mea, nu este o vizită istorică, cel puțin pentru români", consideră Ion Cristoiu.

„Am auzit și povești că îl ajută pe Klaus Iohannis. Nu-l ajută la nimic", a mai spus acesta, potrivit dcnews.ro.
 

×
Subiecte în articol: Klaus Iohannis
Parteneri
O dronă militară s-ar fi prăbuşit în apropiere de Brăila
x close