Antena 3 CNN Actualitate Informaţii noi despre starea de sănătate a lui Ion Dichiseanu. Marele actor este internat într-un spital din Capitală

Informaţii noi despre starea de sănătate a lui Ion Dichiseanu. Marele actor este internat într-un spital din Capitală

Actorul Ion Dichiseanu este internat, de sâmbătă, la Spitalul Floreasca din Capitală, după ce starea sa de sănătate s-a agravat cu o zi în urmă.

Informaţii noi despre starea de sănătate a lui Ion Dichiseanu. Marele actor este internat într-un spital din Capitală
de Cristina Ştefan    |    20 Dec 2020   •   21:41

Dichiseanu, 87 de ani, a refuzat intrarea vineri, fiind, în cele din urmă, adus sâmbătă la spital, cu un nivel scăzut de saturaţie a oxigenului în sânge.

Ion Dichiseanu, testat negativ pentru COVID-19

El a fost intubat şi testat pentru coronavirus iar testul a fost negativ. Actorul suferă de o afecţiune pulmonară gravă iar starea sa generală de sănătate este afectată şi de problemele cardiace din ultimii ani.

Pronosticul medicilor în cazul său este între mediu şi rezervat.

Ion Dichiseanu: o viaţă închinată teatrului şi filmului românesc

Ion Dichiseanu are o carieră de peste 50 de ani în teatru şi cinematografie. A intenţionat iniţial să devină inginer dar a fost îndrumat spre actorie de către nepoata celebrului actor George Vraca. După absolvire, Dichiseanu a plecat la Teatrul din Botoșani.

De-a lungul timpului, şi-a atras aprecierea şi respectul publicului datorită activității sale artistice în cadrul Teatrului Nottara, dar şi prin numeroasele roluri interpretate în filme, teatru de televiziune și teatru radiofonic.

A jucat în Titanic vals (1961), Bătălia pentru Roma (1968), Aventurile lui Tom Sawyer (1968), Pistruiatul (1973), Toate pânzele sus (1977), Revanşa (1978), Burebista (1980), Trandafirul Galben (1982), Misterele Bucureştilor (1983), Triunghiul morţii (1999), Supravieţuitorul (2008).

În anul 2019 a fost decorat de președintele României, Klaus Iohannis, cu Ordinul Serviciul Credincios în grad de ofițer.

×
Parteneri
O dronă militară s-ar fi prăbuşit în apropiere de Brăila
x close