Antena 3 CNN Actualitate Cine este Ion Iordache, liberalul cu o avere de 11 milioane de metri pătraţi. Deţine 15% dintr-un important oraş industrial

Cine este Ion Iordache, liberalul cu o avere de 11 milioane de metri pătraţi. Deţine 15% dintr-un important oraş industrial

Liberalul Ion Iordache se poate lăuda cu o avere de 11 milioane de metri pătraţi. Ion Iordache a făcut parte din PDL, înglobat în actualul PNL în urma fuziunii din 2014, după ce ambele partide ajunseseră la nişte scoruri foarte mici în sondaje.

Cine este Ion Iordache, liberalul cu o avere de 11 milioane de metri pătraţi. Deţine 15% dintr-un important oraş industrial
de Berta Popescu    |    12 Feb 2021   •   23:05

Senatorul PNL Ion Iordache şi-a trecut în avere cele 11 milioane de metri pătraţi de terenuri şi clădiri în urma unor afaceri cu statul român. Acesta are şi a avut de-a lungul anilor, sute de contracte cu diferite agenţii şi instituţii ale statului. El deţine în acest moment 15 la sută din suprafaţa oraşului Turceni, precum şi suprafeţe uriaşe de păduri în jurul Turceniului.

Jurnalista Berta Popescu este cea care a făcut aceste dezvăluiri la emisiunea Exces de putere de la Antena 3, moderată de Adrian Ursu şi Oana Zamfir. Astfel, aflăm că Ion Iordache a cumpărat terenuri pe care erau puse anumite şcoli, iar asta le scădea valoarea. Ion Iordache a fost şi primar în Turceni, pe vremea când activa sub culorile portocalii ale Partidului Democrat Liberal. A fost şi liderul ALDE Gorj, apoi a făcut declaraţii de susţinere a PSD-ului. S-a râzgândit, însă, şi a fost ales senator din partea PNL.

11 milioane de metri pătraţi înseamnă 14-15% din oraşul Turceni. 

Care sunt afacerile milionarului în metri pătraţi în 2020

Ion Iordache are trei firme importante, pe care le-a donat familiei, în urma intrării în politică. Una din firme, SC MARIO MAGNUM SRL, este condusă de fiul său Dragoş Alexandru Iordache. Această firmă derulează afaceri cu AFIR (Agenţia pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale ) prin Programul Naţional de Dezvoltare Rurală în valoare de 4,6 milioane de lei.

O altă firmă deţinută tot de fiul lui Ion Iordache, SC YDAIL CONSTRUCT SRL (firmă de construcţii), are contracte în valoare de 475,5 milioane de lei cu Consiliul Judeţean Gorj, Consiliul Judeţean Mehedinţi şi cu Primăria Turceni. Culmea, Primăria Turceni este condusă acum de Cristina Cilibiu, o rudă a lui Iordache, cumnata acestuia. Mai în glumă, mai în serios, băiatul lui Ion Iordache încheie contracte cu primăria condusă de mătuşa.

A treia firmă importantă a familiei Iordache se numeşte SC GREENADIL PROD SRL şi a fost transferată în 14 decemebrie 2020 pe numele soţiei senatorului Iordache, Adela Iordache. Această firmă are un contract de 7,6 milioane de lei cu Ministerul Dezvoltării.

Înainte să cedeze firma, Ion Iordache a încasat dividente de peste 200 de mii de lei de la această societate.

Care este averea lui Ion Iordache

Ion Iordache are o avere de peste 11 milioane de metri pătraţi de terenuri agricole şi forestiere. Peste două milioane de metri pătraţi de terenuri au fost achiziţionate chiar în pandemie, în 2020. Familia sa deţine jumătate de hectar de construcţii.

Dezvăluirile complete le puteţi urmări în clipul de mai jos.

 

 

×
Subiecte în articol: PNL
Parteneri
Cum va fi vremea în vacanța de Paște și când scăpăm de frig
x close