Antena 3 CNN Actualitate Românul condamnat la moarte în Malaysia a primit o vizită surpriză în arest

Românul condamnat la moarte în Malaysia a primit o vizită surpriză în arest

Românul condamnat la moarte în Malaysia a primit o vizită surpriză în arest
14 Mar 2016   •   10:17

Ionuţ Gologan a fost vizitat în închisoare de Dan Stoenescu, ministrul delegat pentru relaţiile cu românii de pretutindeni. Acesta i-a transmis tânărului că se încearcă orice soluţie pentru a scăpa de pedeapsa la moarte, pe care a primit-o în Malaysia .

Tatăl lui Ionuț Gologan a povestit pentru Ziarul Ring cum a decurs vizita ministrului român Dan Stoenescu la închisoarea de maximă siguranţă din Malaysia în care este închis Ionuţ. “Am vorbit în această dimineaţă (n.r. - duminică), pe la 10.00, cu Ionuţ. M-a sunat el. A zis că a fost vizitat de ministrul delegat pentru românii de pretutindeni. Ministrul a fost la Ionuţ chiar în această dimineaţă şi i-a explict cum stă treaba. Acum a rămas la aprecierea sultanului. În caz că îi aprobă graţierea, mai stă 20 de ani în puşcărie, acolo, în Malaysia, din ziua în care i-o aprobă. Aşa mi-a spus Ionuţ că i-a explicat domnul ministru Stoenescu. Dacă îi comută pedeapsa, dacă schimbă ei legea în Malaysia, va mai sta doar opt ani, după care i se deschide alt proces. Dar trebuie aşteptat”, ne-a dezvăluit Dumitru Gologan, care, întrebat dacă ministrul a stat de vorbă cu Ionuţ în celula acestuia sau la vorbitor, ne-a explicat: “Ministrul a discutat cu Ionuţ la vorbitor, aşa cum am făcut şi eu. Vă daţi seama că puşcăria este de maximă securitate. Poate că nici în România nu i-ar da voie unui ministru să viziteze celula unui condamnat, cu atât mai mult în Malaysia”.

Ministrul delegat pentru relaţiile cu românii de pretutindeni, Dan Stoenescu, s-a întâlnit sâmbătă la Kuala Lumpur cu oficiali ai Malaysiei, transmiţând din partea preşedintelui Klaus Iohannis şi a premierului Dacian Cioloş scrisori oficiale în care se face apel la clemenţă în cazul Gologan.

 

×
Subiecte în articol: Klaus Iohannis
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
NATO scoate armele nucleare din depozite și le pune în stare de prealertă
x close