Antena 3 CNN Actualitate Ionuţ Negoiţă, pus sub control judiciar. Patronul echipei Dinamo, acuzat de bancrută frauduloasă

Ionuţ Negoiţă, pus sub control judiciar. Patronul echipei Dinamo, acuzat de bancrută frauduloasă

Ionuţ Negoiţă, pus sub control judiciar. Patronul echipei Dinamo, acuzat de bancrută frauduloasă
23 Feb 2017   •   17:41

Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Bucureşti anunţă, joi, că a dispus punerea sub control judiciar a omului de afaceri Ionuţ Negoiţă şi a altor trei persoane, printre care administratorul special şi administratorul judiciar al societăţii SC Dinamo 1948 SA, pentru bancrută frauduloasă, în dosarul privind insolvenţa firmei care administrează clubul Dinamo.

Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Bucureşti - Secţia de Urmărire Penală au dispus, prin ordonanţă, punerea în mişcarea a acţiunii penale şi luarea măsurii preventive a controlului judiciar faţă de omul de afaceri Ionuţ Negoiţă, administratorul special al SC Dinamo 1948 SA, Cristian Valentin Gheorghiţă, precum şi faţă de fostul administrator judiciar al firmei care administrează clubul Dinamo, Cătălin Andrei Dascăl şi de o altă persoană implicată în procedura insolvenţei societăţii, toţi fiind acuzaţi de bancrută frauduloasă.

Procurorii îl acuză pe administratorul special al SC Dinamo 1948 că, în 22 octombrie 2014, când a propus planul de reorganizare a societăţii, "a omis cu intenţie să includă în plan active în valoare contabilă netă de 16.863.011,58 lei, fapt care a condus la reducerea frauduloasă a creanţelor bugetare".

Anchetatorii susţin că administratorul special a fost sprijinit în activitatea infracţională de inculpaţii Ionuţ Negoiţă, Cătălin Andrei Dascăl şi de alte două persoane, T.S. şi C.E.

Cătălin Dascăl, fostul administrator judiciar al firmei care administrează Dinamo, a declarat în 9 februarie, pentru News.ro, că procurorii i-au cerut acte legate de procedura insolvenţei societăţii, pe care le-a pus la dispoziţia anchetatorilor.

Dascăl a precizat că de planul de reorganizare a SC Dinamo 1948 SA şi de consultanţa acesteia s-au ocupat o societate de avocatură şi o firmă de insolvenţă angajate de debitoare, cea care a solicitat instanţei intrarea în insolvenţă.

Cătălin Dascăl a spus că procurorii i-au solicitat acte legate de procedura insolvenţei anterior percheziţiilor care au avut loc, în 9 februarie, la o societate de avocatură şi la o firmă de insolvenţă.

El a precizat că, după ce Cabinetul Individual de Insolvenţă Dascăl Cătălin a fost desemnat de instanţă administrator judiciar, s-a ocupat doar de procedura de insolvenţă a societăţii Dinamo 1948 SA.

Dascăl a mai spus că planul de reorganizare a fost făcut de către debitoare, iar o societate de avocatură a asigurat consultanţa pe probleme juridice în perioada derulării procedurii.

Poliţiştii au făcut, în 9 februarie, potrivit unor surse judiciare, percheziţii în Bucureşti şi Ilfov, la societatea de avocatură Zamfirescu, Racoţi & Partneres, la firma de insolvenţă ZRP Insolvency şi la un reprezentat al acesteia, într-un dosar în care se fac cercetări pentru bancrută frauduloasă.

 

×
Subiecte în articol: Ionut Negoita control judiciar
Parteneri
Recunoşti băieţelul cu guleraş alb din dantelă?
x close