Antena 3 Actualitate Tolo.ro: ISU ştia de existenţa Clubului Colectiv. O firmă de evenimente a trimis un fax către IGSU

Tolo.ro: ISU ştia de existenţa Clubului Colectiv. O firmă de evenimente a trimis un fax către IGSU

25 Noi 2015   •   10:10

Pompierii de la ISU şi IGSU ştiau de existenţa clubului Colectiv, arată o anchetă a lui Cătălin Tolontan. Pe 23 septembrie, o importantă firmă de evenimente îi anunţa pe cei de la IGSU că urmează două concerte în clubul Colectiv şi că se aşteaptă la câte 2000 de oameni pe seară.

Faxul a ajuns la pompieri, dar nimeni NU a fost în control la club.

Până acum, şefii ISU spuneau că în baza lor de date NU există Clubul Colectiv. Documentul demonstrează contrariul.

"În urma verificării informaţiei transmisă instituţiei noastre, vă comunicăm faptul că documentul la care faceţi referire a fost identificat în corespondenţa primită de IGSU la data de 23 septembrie 2015, în jurul orei 23.27. Întrucât soluţionarea documentului era în competenţa Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Bucureşti-Ilfov, acesta a fost redirecţionat acestei unităţi, la data de 24 septembrie 2015, ora 09.28. În urma informării imediate a şefului Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă cu privire la existenţa acestui document, s-a dispus efectuarea unui control la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Bucureşti-Ilfov pentru identificarea documentului şi a circuitului de soluţionare a acestuia. Concluziile rezultate în urma verificărilor vor face obiectul unei note raport ce va fi înaintată şefului Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă
", se arată într-un comunicat al IGSU.

Raed Arafat confirmă existenţa unui fax trimis IGSU: Am fost dezinformat

IGSU a anunţat, în această dimineaţă, că a suspendat conducerea Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Bucureşti-Ilfov, urmând ca în cursul zilei de miercuri să fie desemneze o nouă comandă, pentru asigurarea temporară a conducerii unităţii.

"Am încercat să aflăm ce s-a întâmplat cu acel fax. Aseară, în sfârşit, ni s-a spus că faxul a ajuns la ISGU. (...) Aveam surse că acolo se ascunde ceva", a explicat Cătălin Tolontan, într-o intervenţie telefonică la Antena 3.

"Dacă oamenii şi-ar fi făcut treaba, şi ar fi mers în septembrie la acel festival, ar fi văzut. ISU spune că acel burete era ca o benzină solidă. Dacă oamenii aştia şi-ar fi făcut treaba, nu ar mai fi existat tragedia din Colectiv", a mai spus Cătălin Tolontan.
×
Subiecte în articol: IGSU Club Colectiv Catalin Tolontan

Ştirile Antena 3 sunt şi pe Facebook sau pe Google News

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

Parteneri
x close