Antena 3 CNN Actualitate "ITARO 2". 102 români arestaţi în Italia

"ITARO 2". 102 români arestaţi în Italia

"ITARO 2". 102 români arestaţi în Italia
10 Apr 2007   •   11:26

Inspectoratul General al Poliţiei Române prezintă marţi, într-o conferinţă de presă, date despre cooperarea româno-italiană. Este vorba despre proiectul ITARO 2, care are ca scop prevenirea şi combaterea infracţionalităţii produse de cetăţenii români pe teritoriul Italiei. Poliţia italiană a arestat, în cadrul acestei operaţiuni de amploare, 130 de persoane, dintre care 102 români, acuzate de proxenetism, trafic de droguri şi favorizare a imigraţiei clandestine. În urma aceleiaşi operaţiuni, efectuată în decurs de două luni de zile în provinciile Torino, Bologna, Perugia, Padova şi Verona. Alte 338 de persoane au fost puse sub acuzare în stare de libertate, 310 dintre acestea fiind de origine româna.

Colaborarea dintre autorităţi a presupus integrarea agenţilor de poliţie români în echipaje speciale, formate în cadrul birourilor de Chestură din Torino, Bologna, Perugia, Verona şi Padova. În acelaşi timp, în România s-au deplasat anchetatori italieni din Serviciul Central Operativ şi din cadrul biroului Interpol, pentru a coopera cu autorităţile de la Bucureşti, în vederea localizării şi a arestării persoanelor date în urmărire în Italia, care s-au refugiat în România.

Numai la sfârşitul anului trecut, aproape 2.000 de persoane au fost duse la Biroul italian de Imigrări şi, în urma verificărilor, au fost întocmite peste o mie de dosare în vederea expulzării.

Antena 3

×
Parteneri
Alimentul redevenit în vogă pentru tânăra generație
x close