Antena 3 CNN Actualitate Jens Stoltenberg a ajuns la ministeriala NATO în București: ”Sunt convins că vom reuși să reconstruim infrastructura Ucrainei”

Jens Stoltenberg a ajuns la ministeriala NATO în București: ”Sunt convins că vom reuși să reconstruim infrastructura Ucrainei”

Jens Stoltenberg, secretarul general al NATO, a ajuns la ministeriala NATO în București.

Jens Stoltenberg a ajuns la ministeriala NATO în București: ”Sunt convins că vom reuși să reconstruim infrastructura Ucrainei”
Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea
de Andreea Ştefan    |    29 Noi 2022   •   12:35

”Această întâlnire importantă vine la momentul potrivit, vine în momentul în care s-a petrecut invazia brutală a rușilor în Ucraina, iar acum se răspunde cu și mai multă brutalitate, sunt supuse atacului infrastructurile de gaz, de electricitate, infrastructura de apă.

Tocmai de aceea trebuie să sprijinim Ucraina. După cum am constatat, președintele Putin vrea să folosească iarna ca pe o armă de război, provocând multe suferințe asupra ucrainenilor. 

Aliații NATO oferă Ucrainei un sprijin așa cum nu au oferit niciodată și vor continua să facă asta. Îi ajutăm, de asemenea, pe ucraineni să își reconstruiască infrastructura pentru gaz și pentru electricitate și vom continua să le oferim sisteme de apărare anti-aeriană. 

Ne vom întâlni și cu ministrul Apărării, cu ministrul de Externe al Ucrainei, domnul Kuleba, în această seară, iar mâine cu miniștrii de Externe ai partenerilor noștri apropiați din Georgia, Moldova și Bosnia Herțegovina, pentru a ne afirma sprijinul față de ei.

De asemenea, vom discuta despre felul în care rezistă infrastructura critică, relația cu China, elemente de siguranță și valorile cele mai importante aflate la baza economiei. Asta înseamnă că va fi o întâlnire substanțială, pentru care vreau să le mulțumesc gazdelor noastre din România”, a declarat Jens Stoltenberg.

×
Parteneri
Cum va fi vremea în vacanța de Paște și când scăpăm de frig
x close