Antena 3 CNN Actualitate Jocurile de noroc, interzise în localități. Inițiativă depusă de un deputat PSD: "Stop jocurilor de noroc!

Jocurile de noroc, interzise în localități. Inițiativă depusă de un deputat PSD: "Stop jocurilor de noroc!

Alfred Simonis, liderul grupului PSD din Camera Deputaților, anunță că a depus o inițiativă pentru modificarea ordonanței privind jocurile de noroc, care prevede închiderea tuturor operatorilor aflați în interiorul localităților.

Jocurile de noroc, interzise în localități. Inițiativă depusă de un deputat PSD: "Stop jocurilor de noroc!
Sursa foto: Pixabay
de Redacția Antena 3 CNN    |    12 Apr 2023   •   19:20

Liderul grupului PSD din Camera Deputaților, Alfred Simonis a anunțat că a depus o inițiativă în Parlament pentru modificarea OUG 77/2009 privind organizarea și exploatarea jocurilor de noroc.

"Am depus astăzi în Parlament o inițiativă pentru modificarea OUG 77/2009 privind organizarea și exploatarea jocurilor de noroc, iar aceasta prevede închiderea tuturor operatorilor din acest segment aflați în interiorul localităților.

Știu că o astfel de inițiativă va naște mari controverse, dar cred că este necesară în perspectiva luptei cu dependența față de jocurile de noroc”, a anunțat Alfred Simonis pe Facebook.

Potrivit acestuia, fenomenul a luat o amploare îngrijorătoare, mai ales în rândul tinerilor, aceștia dezvoltând o adicție extrem de periculoasă.

Citește și: Un bărbat a furat 20.000 de lei după ce a distrus aparatele dintr-o sală de jocuri de noroc, într-o comună din Dolj

"Sute de mii de oameni suferă de pe urma acestui flagel, mai ales că spațiile în care se poate juca se află la tot pasul.

Experiența altor state europene ne arată că localizarea sălilor de joc în afara localităților scade numărul jucătorilor, iar prin modificările aduse acestei legi luăm și o măsură de prevenire a dependenței față de jocurile de noroc”, a mai scris Alfred Simonis.

×
Subiecte în articol: jocuri de noroc interzise PSD proiect
Parteneri
Ion Iliescu și Petre Roman, audiați în Dosarul Mineriadei, după 34 de ani
x close