Antena 3 CNN Actualitate Judecătorul Costiniu şi oamenii de afaceri Locic şi Căşuneanu vor fi judecaţi în libertate

Judecătorul Costiniu şi oamenii de afaceri Locic şi Căşuneanu vor fi judecaţi în libertate

Judecătorul Costiniu şi oamenii de afaceri Locic şi Căşuneanu vor fi judecaţi în libertate
Sursa foto: costiniu
12 Apr 2010   •   22:30

Completul de judecată al Curţii Supreme a decis ca Florin Costiniu, Marius Locic şi Costel Căşuneanu să fie eliberaţi luni seară. Cei trei au interdicţia de a părăsi ţara timp de 30 de zile. Cei trei vor fi judecaţi în libertate. Decizia judecătorilor este definitivă.

Judecătorul Florin Costiniu, arestat de trei zile, le-a spus luni colegilor săi de la instanţa supremă că a pierdut totul şi că nu merita să fie subiectul unei telenovele de presă. A anunţat că îşi va depune cererea de pensionare. De altfel, imediat după ce a fost arestat, CSM l-a suspendat din funcţie. Magistratul a încercat să convingă instanţa că nu este un pericol pentru anchetă şi că nu trebuie să mai stea în arest.

Costiniu şi oamenii de afaceri Costel Căşuneanu şi Marius Locic au fost nemulţumiţi pentru că declaraţiile date de ei procurorilor DNA au ajuns în presă. În declaraţiile date în faţa judecătorilor, Costiniu s-a plâns că de 25 de zile se vorbeşte despre el ca despre un judecător corupt.

?S-a ajuns la o situaţie fără precedent în ultimii 20 de ani cand declaraţii ale mele la DNA şi probe din dosar apăreau aproape în timp real pe ecranele televizoarelor şi acum mi se spune că prezint un grad foarte ridicat de pericol social pentru că opinia publică a luat cunoştiiţă despre faptele acestui corupt , lucrurile acestea nu sunt în regulă? a spus Costiniu.

SOŢIA LUI FLORIN COSTINIU, DUPĂ DECIZIA INSTANŢEI


În sala de judecată, omul de afaceri Costel Căşuneanu a reclamat faptul că transcrierea interceptărilor telefonice nu redă situaţia reală în ceea ce-l priveşte.

"Ce nu este în regulă sunt convorbirile telefonice şi transcrierea acestora. Eu am fost sincer şi clar şi corect şi am recunoscut absolut tot, aşa cum am fost întrebat. Când am spus că am dat un împrumut, au spus - nu este împrumut, sunt foloase. Spuneţi-mi, vă rog dumneavoastră, e cineva nebun să dea diferite sume de bani pentru a fi considerate foloase necuvenite, atâta timp ... scuzaţi-mă ... şi le dă printr-un angajat? Se vorbeşte de faptul că am cerut într-o sumedenie de convorbiri, transcrieri, că am cerut eu vreodată, domnului Voicu să mă ajute?" a spus Căşuneanu.

Omul de afaceri Marius Locic le-a cerut judecătorilor să îl lase în libertate pentru a-şi putea continua afacerile. Eliberarea a coincis cu ziua de naştere a fiicei lui Locic, motiv pentru care după ce a părăsit arestul de la Cercetări Penale a ajuns la petrecerea organizată la un restaurant din Capitală.

MARIUS LOCIC, DUPĂ ELIBERARE




Avocatul Chiciu a demonstrat în emisiunea lui Victor Ciutacu de ce acuzarea nu avea probe solide care să susţină cererea de arestare a celor trei.



Antena 3

×
Parteneri
Viktor Orban anunță că îl susține pe Klaus Iohannis pentru șefia NATO
x close