Antena 3 CNN Actualitate Jumătate din elevii români nu ştiu să utilizeze calculatorul. Noul BAC, o necunoscută pentru tineri

Jumătate din elevii români nu ştiu să utilizeze calculatorul. Noul BAC, o necunoscută pentru tineri

Jumătate din elevii români nu ştiu să utilizeze calculatorul. Noul BAC, o necunoscută pentru tineri
08 Ian 2010   •   18:47

Două săptămâni până la proba de computer, prima simulare la examenul de Bacalaureat. Trei luni până la examenul după model nou. Sunt date care-i înfioară pe elevi. Noul BAC e pentru ei o mare necunoscută. La fel şi utilizarea calculatorului. Pare incredibil, dar jumătate dintre elevi nu ştiu cum să-l folosească. Aşa că acum se întreabă: cum trec ei de proba de informatică?


Peste 50% dintre elevii de clasa a douăsprezecea din România abia dacă ştiu să folosească un calculator. O treime se încadrează în cel mai scăzut nivel de competenţă, o arată un studiu european făcut şi în ţara noastră.

?Noi la clasă nu am făcut şi nici nu ştim în ce constă. Nu suntem pregătiţi?, spune o elevă.

La examen, elevii trebuie să organizeze fişiere, să editeze un text şi să caute informaţii pe internet.
?Orele de informatică s-au redus drastic, e foarte dificil pentru noi să pregătim copiii?, susţine Daniela Bistran, profesoară de informatică.

Pe 20 ianuarie absolvenţii de liceu dau simularea pe calculator. ?Am dat şi o simulare dar nu am putut-o duce la bun sfârşit?, a declarat un elev. ?Nu au făcut faţă, pentru că subiectele erau diferite faţă de ce facem noi la clasă?, a explicat profesoara de informatică.

La testarea pe calculator nu se dau note, ci niveluri de competenţă potrivit reglementărilor noului bac. Unii elevii le au deja şi acum, doar le echivalează. Testarea competenţelor de calculator se dă în aprilie.



Observator

×
Parteneri
Daniel Baciu, anunț important pentru toți pensionarii din România
x close