Antena 3 CNN Actualitate Un accident de autocar în care a murit o studentă româncă a fost clasat de justiția spaniolă

Un accident de autocar în care a murit o studentă româncă a fost clasat de justiția spaniolă

Un accident de autocar în care a murit o studentă româncă a fost clasat de justiția spaniolă
Sursa foto: foto: pixabay.com
09 Noi 2016   •   19:04

Justiţia spaniolă a anunţat miercuri clasarea anchetei penale privind accidentul de autocar produs pe 20 martie în apropiere de Tarragona şi în care şi-au pierdut viaţa 13 studente de diferite naţionalităţi, printre care şi o româncă, relatează agenţiile AFP şi EFE, preluate de Agerpres.

În urma anchetei, justiţia din Spania a decis că nu există elemente care să justifice urmărirea penală a şoferului pentru omor din culpă, întrucât acesta nu a depăşit viteza legală, nu se afla sub influenţa alcoolului sau a drogurilor, a respectat timpul legal de repaus şi nu a fost distras de telefonul mobil. Comisia care a investigat accidentul mai notează că vehiculul nu a avut defecţiuni mecanice.

La bordul autocarului se aflau 56 de studente de diverse naţionalităţi, care participau la un program Erasmus şi se întorceau de la un festival desfăşurat la Valencia.

Accidentul s-a petrecut pe o autostradă la circa 180 de kilometri de Barcelona. Şoferul, în vârstă de 62 de ani şi foarte experimentat, a pierdut controlul volanului, după care autocarul a străpuns parapetul de protecţie, s-a răsturnat şi s-a ciocnit cu un autovehicul care circula din sens opus. Printre cele 13 studente care şi-au pierdut viaţa în accident se numără şi o româncă.

×
Parteneri
Incendiu puternic într-o parcare plină cu TIR-uri, la Timişoara!
x close