x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept

Fii alături de noi!

Adina Anghelescu: Îl felicit pe ministrul Justiției că a fost receptiv la mesajele jurnaliștilor Antena 3

de A.M.P   •   23 Aug 2017   •   12:44
Adina Anghelescu: Îl felicit pe ministrul Justiției că a fost receptiv la mesajele jurnaliștilor Antena 3 482
Foto: Antena 3

Jurnalista Adina Anghelescu a comentat, într-o intervenție telefonică la Obiectiv, de la Antena 3, modificările propuse de Ministrul Justiției, Tudorel Toader, la pachetul de legi ale Justiţiei.

Adina Anghelescu a apreciat faptul că ministrul Toader a fost receptiv cu privire la un subiect dezbătut îndelung de jurnaliștii Antena 3, și anume cel referitor la dreptul magistraților de a ocupa locuințele de serviciu chiar și după ce ies la pensie.

”Îl felicit pe ministrul Justiției că a fost receptiv la mesajele jurnaliștilor Antena 3, atunci când noi am ridicat subiecte aberante care existau în lege”, a spus Adina Anghelescu, la Antena 3.

În acest moment, chiar şi moştenitorii judecatorilor puteau beneficia de contractul de închiriere după decesul acestora.

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a anunţat, miercuri, că unele dintre modificările la legile justiţiei prevede ca drepturile locative ale magistraţilor să înceteze odată cu raporturile de serviciu, pentru că în prezent locuinţele alocate judecătorilor sau procurorilor pot fi păstrate inclusiv după pensionare şi chiar de către moştenitorii acestora.

Ministrul Justiţiei a spus că propune eliminarea posibilităţii menţinerii dreptului locativ după pensionare chiar şi de către urmaşii foştilor magistraţi.

"Propunem deci eliminarea, abrogarea acestei prevederi. Dacă a încetat contractul de muncă al magistratului, atunci încetează şi beneficiul spaţiului locativ", a explicat Toader.

sati