Camelia Bogdan, reacție după înregistrarea cu Traian Băsescu. Dezvăluiri explozive din interiorul sistemului

03 Ian 2017   •   23:11
Camelia Bogdan, reacție după înregistrarea cu Traian Băsescu. Dezvăluiri explozive din interiorul sistemului Foto: Luju,ro

Judecătoarea Camelia Bogdan a lămurit, într-un interviu acordat în exclusivitate pentru luju.ro, modul în care a ajuns la ea Dosarul ICA și relațiile sale cu Florian Coldea și Traian Băsescu.

Anterior, apăruse o înregistrare în care Traian Băsescu vorbea despre condamnarea lui Dan Voiculescu, dând de înțeles că totul fusese aranjat în acest sens.

Camelia Bogdan a spus că nu a discutat niciodată cu Traian Băsescu, Florian Coldea sau Laura Codruța Kovesi despre acest dosar, dar a explicat cum a ajuns să-l judece.

”Eu m-am inscris la Sectia I penala; avand nota mai mica, m-au repartizat la Sectia II penala. Am intrat cu 9,42. Dosarul ICA trebuia repartizat de ei de cand l-au arestat pe Mustata, dar in sectie toti judecatorii au zis sa se dea la cine vine la promovare. Eu nu mi-am dorit niciodata sa acced la Sectia a II-a penala a Curtii de Apel Bucuresti, m-am inscris la Sectia a I-a, gresind mai mult la proba teoretica am fost repartizata la Sectia a II-a. Nu a existat niciodata o intrevedere intre mine si presedintele Basescu, nici intre mine si generalul Coldea. Probabil pe generalul Coldea l-am vazut la Ambasada Statelor Unite (3 iulie 2014 – n.r.). Pe Traian Basescu l-am vazut doar la numire. Nu am vorbit, am stat intr-un grup doar cu magistratii cand am fost la Ambasada, inainte de pronuntare. Nimeni nu mi-a cerut mie vreodata vreo solutie sa dau in acest dosar” a spus Camelia Bogdan.

Judecătorul a explicat de ce ar fi fost ”aleasă” ea să judece Dosarul ICA.

Eu eram la Tribunalul Bucuresti cand l-au luat pe Mustata din complet (29 aprilie 2014, n.r.). Niciodata nu am fost cointeresata, sa ma gandesc ca vreodata voi judeca acest dosar (dosarul ICA-Voiculescu, n.r.). Dovada a fost ca eu m-am inscris la Sectia I penala. Prima mea optiune a fost Sectia I penala. Ei mi-am dorit foarte mult sa merg la Sectia I penala. Ei au stabilit, la Sectia a II-a, au stabilit ca dosarul va fi repartizat celor care vor lua la promovare. A fost o intalnire a judecatorilor de la Curtea de Apel Bucuresti inainte sa vin eu acolo. S-a gresit acolo, deoarece dosarul trebuia repartizat cum a fost arestat Mustata, din punctul meu de vedere. Dar acum nu-i vina mea ca am promovat, era dosarul pe rol… Eu am incercat de mai multe ori la promovare" a continuat Camelia Bogdan.

De remarcat, Camelia Bogdan arată cum funcționează la vârf sistemul de justiție din România.

”Niciodata nu am discutat cu domnul Coldea si cu doamna Kovesi despre examenul de promovare si nici despre dosarul Voiculescu. Daca s-ar fi intamplat asa ceva probabil as fi intrat cu 10 la promovare, nu cu 9.42,– cea mai mica nota” a subliniat Camelia Bogdan.

Întregul interviu, AICI

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close